Ilić: "Leto će iznedriti Partizanovog junaka"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.06.2013.
22:51
Izvor: Sportske.net

Kapiten Partizana Saša Ilić veruje da bi predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona mogle da iznedre junaka kakav je bio Gabrijel Kordova Kleo 2010. godine, kada su se crno-beli plasirali u grupnu fazu Lige šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U istom danu su navijače Partizana obradovale dve vesti. Najpre ona iz Niona gde je šampion Srbije izbegao neugodnog rivala na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda i ona iz Beograda gde je kapiten Saša Ilić parafirao novi ugovor na godinu dana.

Upravo je kapiten Ilić po dolasku na Pohorje prvi izneo svoje utiske o onome što crno-bele očekuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sale je zadovoljan žrebom jer je Partizan izbegao Ludogorec i Đer ali nema nikakav uvid u snagu Širaka.


"Dobro je što nas žreb nije spojio sa Đerom ili Ludogorecom, jer su to svakako bili mnogo teži protivnici za ovu fazu takmičenja. Daleko od toga da potcenjujem šampiona Jermenije, ali ne bi trebalo ni bežati od činjenice da smo favoriti. Ne poznajem ih, ipak imamo sasvim dovoljno vremena da o njima sve saznamo. U zemljama bivšeg SSSR se mnogo ulaže u fudbal, tako da sigurno ni Jermeni nisu izuzetak" kazao je Saša Ilić a prenose "Novosti".

Simbolično ili slučajno, tek, Partizan u borbu za plasman u LŠ kreće protiv šampiona Jermenije, baš kao i 2010. godine kada je izboren plasman u evropsku elitu.

Tada je pred crno-belima pao Pjunik a Saša Ilić dobro se seća Kleovih golova i snage koju je Brazilac uneo u ekipu.

"Sećam se da su uslovi za igru bili jako teški i tu pre svega mislim na veliku vlažnost vazduha. Tada smo imali Klea i lagano smo rešavali takve utakmice. Očekujem da i u postojećem kadru pronađemo novog Klea. Ne bih nikog apostrofirao kako se ne bi stvarao dodatni pritisak, ali verujem da bi ovo leto moglo da iznedri novog junaka" poručio je Ilić.

Fudbalere Partizana od sutra očekuje dvostruka doza treninga a prvi rival crno-belih na pripremama u Sloveniji biće Lokomotiva iz Moskve. Taj meč igra se u četvrtak a nakon toga slede provere sa Petrolulom, Zaraćom i Metalistom.

Ne propustite