Ilić: "Prilika da potvrdimo superiornost"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.05.2012.
21:40
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Uoči sutrašnjeg večitog derbija jedan od najiskusnijih igrača koji će kročiti na teren Partizanovog stadiona istakao je da mečevi sa Zvezdom uvek donose blagu tremu ali i da je 142. derbi prilika da crno-beli dokažu da su najkvalitetnija ekipa u Srbiji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ako neko ne preza od susreta sa večitim rivalom onda je to kapiten Partizana, Saša Ilić. U svojoj dugogodišnjoj karijeri odigrao je puno derbija od kojih nisu svi vezani za naš šampionat ali je srpski "večiti" posebno važan.

Više ne broji koliko je puta ukrštao koplja sa fudbalerima Crvene zvezde pošto je lični interes odavno podredio uspehu ekipe.

"Naš derbi izaziva najviše emocija. Nemamo priliku da igramo mnogo velikih utakmica u našoj ligi, pa svaki duel sa Crvenom zvezdom ima veliku težinu" ističe Saša Ilić i nastavlja o svom sadašnjem shvatanju derbija.

"Možda sam bio samo malo emotivniji kad sam bio mlađi. Tada nekako više razmišljaš o svojoj igri, da li ćeš uspeti da uradiš sve kako bi trebalo, kako se očekuje od tebe. Sada je drugačije, primaran je uspeh ekipe" zaključuje Ilić.

Ono što je, pomalo, bacilo senku na petu uzastopnu titulu šampiona jesu dva poraza koje je Partizan pretrpeo od Crvene zvezde u Kupu. Svestan je toga i kapiten crno-belih i nada se da će Partizan sutra pokazati svoje pravo lice i dominaciju u domaćem fudbalu.

"Oni će želeti da nas pobede treći put u kratkom roku, dok je naš cilj da potvrdimo superiornost u prvenstvu pobedom protiv večitog rivala. Jedno je sigurno - biće to dobra i borbena utakmica" završio je Ilić.

Meč u Humskoj igra se sutra sa početkom od 19 časova i 30 minuta.

Ne propustite