Ima li Zvezda snage za podvig?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 05.08.2013.
11:02
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli jure 1:3 iz prvog meča. Navijači veruju, ali je jasno da će Zvezdi biti potrebno nešto posebno. Šta?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pre svega, Zvezda će morati da svede greške u odbrani na minimum. Ako poslednja linija bude delovala kao u Odesi, crveno-beli nemaju šta da traže u revanšu.

"Valjda smo naučili na greškama", kaže Vukan Savićević strelac gola nade u Ukrajini.

Očekuje se da debituje Novak Martinović, iskusni defanzivac bi mogao da čini tandem sa Lazićem, umesto Krnete. Za Arauha je još rano, mada Peruanac ima plan da se što pre nametne.

"Možemo do 2:0", prenosi "Sportski žurnal" reči kapitena Milijaša koji igra promenjivo na startu.

"Biću u prilici da ugrozim gol rivala", rekao je iskusni fudbaler koji dodaje da ne želi da nameće pritisak sebi i ekipi, ali da bi bio razočaran eliminacijom.

To što će Černomorec raditi se zna, imaju dobar rezultat, pokušaće da umrtve igru, da drže loptu u svom posedu, da Zvezdu učine nervoznom. Veruju da je jedan gol dovoljan, brzonogi Đa-Đeđe će svakako imati prostora. Ali, Zvezda mora da uguši presingom vezni red Ukrajinaca, duel u Odesi je pokazao ono na šta su mnogi upozoravali, pojačanje iz Šahtjora Gaj je mozak tima, pravi lider na sredini terena.

Ima li Zvezda snage za presing? Može li da zadrži koncentraciju? Da li bi rani gol uneo nesigurnost u redove gostiju koji generalno gledano mnogo bolje igraju pred svojim navijačima.

Sve su to pitanja na koja je sada nemoguće dati odgovor, ali je jasno da će crveno-beli biti na oštrici noža, moraju da rizikuju, a opet ne smeju da prime gol. Stojanović će početi sa Daudom i Kasalicom, verovatno i Pečnikom iza njih će biti Ninković koji može i mora mnogo bolje od onoga što je pokazao.

Milijaš je "Sportskom žurnalu" rekao da ne misli da on i Ninković guše jedan drugog.

"Kako smo mogli zajedno da igramo u reprezentaciji", rekao je kapiten.

Zvezda se uzda i u pakao "Marakane", ali da li je to dovoljno uz neuigranu ekipu, prednost Ukrajinaca od dva gola i činjenicu da su u Černomorecu u takmičarskoj formi i da su spremniji tim.

U svakom slučaju Zvezdi je potreban podvig.

Ne propustite