Indijan Vels - Marej se namučio, Federer po planu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.03.2014.
22:49
Izvor: Sportske.net

Britanac Rodžer Federer i Švajcarac Rodžer Federer izborili su u ponedeljak plasman u osminu finala na turniru u Indijan Velsu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Endi Marej, koji je peti nosilac na ovom turniru, imao je mnogo problema u duelu sa Čehom Veselim, ali je uspeo da posle preokreta trijumfuje rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 6:4.

Gotovo tri časa trajao je ovaj meč. Veseli je u taj-brejku dobio prvi set, zatim na startu drugog stekao brejk prednosti, vodio sa 3:1, ali je onda počeo da posustaje, što je Marej znao da na pravi način iskoristi, dobije ovaj set, a onda u trećem nastavio u istom ritmu i izborio plasman u osminu finala, gde će se sastati sa boljim iz duela Raonića i Falje.

Što se tiče Rodžera Federera, on je posao protiv Dmitrija Tursunova završio za jedan sat i 45 minuta, i to u dva seta - 7:6 i 7:6.

Indian Wells Tennis

foto: beta

Meč je počeo brejkom Federera, ali je Tursunov uspeo da mu uzvrati baš kada je Švajcarac servirao za osvajanje prvog seta.

Moralo se u taj-brejk, gde je Federer pokazao više koncentracije i došao do vođstva od 1:0.

U drugom setu je najpre Tursunov oduzeo servis Federeru, da bi Švajcarac nešto kasnije tu prednost anulirao, a onda u novom taj-brejku rešio sve dileme oko pobednika.

U borbi za plasman u četvrtfinale Rodžer Federer će se sastati sa boljim iz duela Tomija Hasa i Keija Nišikorija.

Ne propustite