Indijan Vels - Nole u tri seta do osmine finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.03.2014.
23:54
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta namučio se više no što se očekivalo kako bi izborio plasman u osminu finala Indijan Velsa.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu nakon trijumfa nad Kolumbijcem Alehandrom Gonzalesom rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 6:1).

Srpski teniser furiozno je počeo meč i prosto počistio Gonzalesa sa terena za pola sata došavši tako do vođstva u setovima.

U drugom setu Đoković je propustio dve brejk lopte u trećem gemu a onda je u somom dozvolio mnogo opuštenijem Gonzalesu da dođe do "brejka" koji mu je i doneo izjednačenje u setovima.

Prva dva seta ovog susreta podsetila su na Novakov duel sa Federerom u polufinalu turnira u Dubaiju kad je Švajcarac posle vraćanja u meč u drugom setu uspeo da nadigra Đokovića u trećem i eliminiše ga iz borbe za trofej.

Ovoga puta tako nešto nije bilo moguće jer je mnogo iskusniji Đoković na vreme dodao gas i lako stekao prednost u trećem setu od jednog "brejka" koja mu je bila dovoljna da meč privede kraju bez prevelike tenzije.

Đoković će se u osmini finala sastati sa Marinom Čilićem koji je ranije danas eliminisao Tomija Robreda iz daljeg toka takmičenja rezultatom 2:0.

Srpski teniser sastajao se sa Hrvatom sedam puta u dosadašnjem toku karijere i ima fantastičan učinak od sedam pobeda. Poslednju je ostvario na Mastersu u Sinsinatiju 2012. godine rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Ne propustite