Indijan Vels - Peneti deseta titula u karijeri

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.03.2014.
21:47
Izvor: Sportske.net

Italijanka Flavija Peneta osvojila je Masters u Indijan Velsu pobedivši Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:1).

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Samo 75 minuta bilo je potrebno Italijanki Flaviji Peneti da u finalu prvog ovosezonskog Mastersa u sezoni savlada Poljakinju Agnješku Radvanjsku.

Dvadeseta nositeljka na Mastersu u Indijan Velsu "počistila" je Agnješku Radvanjsku rezultatom 2:0 (6:2, 6:1) i tako stigla do svoje desete titule na WTA turnirima.

Ona je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici, a u drugom tri puta, što joj je bilo više nego dovoljno za titulu u Indijan Velsu, njenu prvu titulu uz "Premier Mandatory" serije.

S druge strane, Radvanjska, treća teniserka sveta, u celom meču je imala samo dve brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi.

Uz 1000 WTA poena Peneti je pripao trofej i ček na 1.000.000 dolara, dok će Radvanjska morati da se zadovolji utešnim trofejem, sa 650 WTA poena i 500.000 dolara.

U finalu Masters turnira u Indijan Velsu kasnije večeras se sastaju najbolji srpski teniser Novak Djoković i švajcarac Rodžer Federer.

Ne propustite