Interovi jadi, prvo mesto i šansa za titulu, iz Kine stižu sve gore vesti!

Autor: Boris Jovanović
subota 06.02.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Neverovatno je šta se njima dešava u trenutku kada deluje da su zreli za "Skudeto"!

 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Inter je prvi na tabeli posle sinoćnje pobede u Firenci, ali loše vesti ne prestaju da pristižu u klub. Naime, sinoćnji meč sa "Frankija" nije prenošen u Kini, jer Suningova televizija nije platila ratu kompaniji koja distribuira prava za italijanski fudbal.

Vesti su brzo stigle u Italiju i dodatno podgrejale priče da je Saning bez novca i da Inter čeka teška sudbina. Inače prava su plaćena 340 miliona evra, sada je jasno da će morati da prodaju klub, ali oni su odbili BC Partners, kompaniju koja je znajući za probleme Kineza dala manju ponudu od očekivane.

Čekaju se novi mogući vlasnici, no Suning ne želi da proda klub ispod cene, odnosno da se pomiri sa gubitkom. Najgore od svega je što su prošle godine izgubili zbog pandemije 1.5 milijardi evra, a ove je projektovan gubitak od 1.2 milijarde, pa nema nade da će se oporaviti u skoroj budućnosti. A kada je tako, fudbal im je poslednji na pameti.

Direktor Marota je pokušavao da hendluje krizu, iako je Konte rekao da je kineski projekat stao, čekaju se vesti, međutim porodice Ženg je tiha, nema nikakvih nagoveštaja da bi mogli da saniraju situaciju, klub muči likvidnost, ako ne nađu novac do kraja meseca, mogli bi da se suoče sa oduzimanjem bodova, plate kasne četiri meseca, tačnije od juna su isplaćene dve.


Navijači su podeljeni, jedni smatraju da je ovo trenutak da se uživa, osvoji titula, a posle toga šta bude biće, drugi strahuju da klub čeka ogromna kriza, Kinezi će na kraju biti prinuđeni da ga prodaju ispod cene, ali novi vlasnici sigurno će sređivati finansije pre svega i rezultate staviti u drugi plan. To je proces, a kako izgleda u Milanu videli smo u proteklih nekoliko godina.

Ipak, ako se gleda teren, Konte čini sve, dobili su Juventus u šampionatu, imaju prednost nad najvećim rivalom, pa iako su poraženi u prvom meču kupa, to je manje važno. Inter nema Evropu, Juventus ima težak raspored, očekuju i da Milan poadne šansa za titulu je realna posle decenije.

Ne propustite