Island prva stanica na putu ka Sloveniji (22.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.08.2012.
12:41
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije danas počinje kvalifikacije za EP koje će se 2013. godine održati u Sloveniji. Prvi protivnik je reprezentacija Islanda a meč u Rejkjaviku počinje u 22 časa.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Najbolji srpski košarkaši stigli su, nakon deset sati putovanja, na svoje konačno odredište gde će odigrati prvi meč kvalifikacija za EP koje se održava u Sloveniji naredne godine.

Reprezentacija Islanda biće prva prepreka na putu ka Sloveniji a selektor Dušan Ivković ne sumnja da će uz maksimalno zalaganje njegovi izabranici ipak nadjačati objektivno slabijeg rivala.

"Uspeli smo da pogledamo njihov meč protiv Litvanije koji su odigrali neposredno pred početak Igara u Londonu. Njihov najbolji igrač je Jon Stefanson koji ima određeno iskustvo igranja u Italiji i Španiji. Imaju tu još par igrača koji zaslužuju respekt. Na nama je da budemo mobilni i koncentrisani od prvog minuta i pokažemo kvalitet" rekao je Ivković.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A sa reprezentacijama Islanda, Izraela, Estonije, Slovačke i Crne Gore.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe dok će najbolja treća iz svih grupa takođe dobiti priliku da učestvuje na kontinentalnom šampionatu.

Nakon večerašnjeg meča u Rejkjaviku naši košarkaši vraćaju se u Srbiju gde će 18. avgusta odigrati prvi meč sa Crnom Gorom u Beogradu.

Ne propustite