Ispade Francuska!

Autor: Boban Filipović
subota 09.09.2017.
16:01
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija koja je na prethona tri Evrobasketa osvajala medalje završila je učešće u 1/8 finala.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Jesu Francuzi došli dosta oslabljeni na ovo Evropsko prvenstvo, ali je eliminacija u 1/8 finala od Nemaca, koji su takođe došli bez nekolicine važnih igrača, prvorazredno iznenađenje.

Iako su Nemci bili u dvocifrenom minusu već posle pet-šest minuta igre i samim tim bili prinuđeni da od starta jure rezultat, uspeli su da naprave veliki preokret, da na kraju trijumfuju rezultatom 84:81 i da se plasiraju u četvrtfinale.

Francuska je na krilima Žofrija Lovernja i kapitena Borisa Diaoa početkom druge četvrtine otišla na +12, ali su Nemci strpljivom igrom do poluvremena otopili zaostatak na šest poena (34:40).

U trećoj deonici Nemačka je u dva navrata dva pusta uspela da izjednači rezultat, početkom četvrte deonice trrojkom Loa da povede prvi put na utakmici, a onda serijom trojki da, ispostaviće se, prelomi utakmicu.

Trojkom danas odličnog Danijela Tajsa Nemci su na nešto manje od dva minuta otišli na velikih plus devet (77:69), ali nije moglo da prođe bez drame u finišu. Kao da su 'Panceri' počeli prerano da slave, pa Francuzi zahvaljujući Evanu Furnijeu na sedam sekundi pre kraja prilaze na pola koša zaostatka (82:81).

Na drugoj strani Bencig je pogodio oba slobodna bacanja, imali su 'Trikolori' šut za produžetak pri rezultatu 84:81, ali je Nando De Kolo po ko zna koji put na delu demonstrirao da jednostavno nije igrač za velike stvari, promašio je trojku i Francuska je eliminisana iz daljeg takmičenja.

Danijel Tajs je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena i najbolji skakač sa 7 skokova. Denis Šreder je ubacio 21 poen i imao 8 asistencija, dvocifreni su bili Bencig sa 12 i Štajger sa 10 poena.

Kod Francuza najbolji Evan Furnije sa 27 poena, kapiten Boris Diao je imao 15 poena , 9 skokova i 5 asistencija, Žofri Lovernj je imao 13 poena i 7 skokova. Totalno je podbacio Nando De Kolo, šutirao 3/11 iz igre i meč završio sa samo 6 poena.

Nemačka u 1/4 finalu čeka boljeg iz duela Španija - Turska.

Ranije danas je plasman u četvrtfinale izborila Slovenija rutinskom pobedom nad Ukrajinom, više o tome čitajte OVDE.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Saturday, 09.09.2017
18:23

Nikakav igrac onaj De Kolo, ali nikakav.

avatar
iskusna vezara
Saturday, 09.09.2017
16:30

vreme je da kole postane bivsi selektor francuske.. ova poslednja cetvrtina je antologijski primer gubljenja.. bez parkera ni da beknu.. bleda senka ozbiljne ekipe. de kolo pokazao kakav je igrac bez tea.. prvi put u nekih cirka dvaes godina da francuzi ne udju u 1/4..

avatar
Nicklas Bendtner
Saturday, 09.09.2017
16:17

Kako mi je drago sto su ispali, likovi kao da su se skupili juce. De Kolo je takav egoista da to nije realno, zadnji napad sam srlja umjesto da doda covjeku koji sam stoji na liniji za tri poena.

avatar
Goran_Ilic
Saturday, 09.09.2017
16:05

Naravno da su ispalikad De Colo i Ertel sve vreme miniraju ekipu,da je bio pametan trener da ih posalje kuci na vreme.

avatar
Saturday, 09.09.2017
16:03

Опасна утакмица, Немци читаво полувреме, па и трећу четвртину у подређеном положају али нису се предавали и у последњој их је кренуо шут за три што је и окренуло меч! Шта је са Цирбесом, јел повређен?