Isto ili bolje?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 19.02.2012.
10:10
Izvor: Sportske.net

Robert Prosinečki je siguran da će njegov tim osvojiti kup preko Partizana, a iz prijateljskih mečeva teško je izvući zaključak koliko su crveno - beli napredovali...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda mora do trofeja, kup je jedini način da spasu sezonu.

Prvenstvo je izgubljeno, ako izuzmemo čuvene priče o tome kako se igra dok postoji teorija i nema predaje.

U ligi kakva je srpska, plus 10 je nedostižno, pa će se svakako crveno - beli koncentrisati na kup.

"Potpisujem vam da ćemo osvojiti kup i da ćemo eliminisati Partizan", rekao je "Sportu" Robert Prosinečki.

Kako je rekao za naš portal zadovoljan je pripremama u Antaliji, misli da tim napreduje, a da je jača konkurencija pomerila tim napred, kada je kvalitet u pitanju.

Koliko je Zvezda i da li je uopšte bolja nego jesenas? Pripremne utakmice nikada nisu merilo, pa je na ovo pitanje teško dati odgovor.

Ipak, čini se da će odbrana biti standardnija, iako je otišao Li Adi. U njega se Prosinečki nikako nije mogao pouzdati i to nije bilo vezano za teren. Takođe, stalno se menjao sastav centralne odbrane, što zbog povreda, što zbog kratkih spojeva na relaciji trener - Vilotić.

Od Maksimovića se zahteva mirnoća u pasu, da gradi napad, a Tošić, iako po vokaciji levi bek može da igra štopera, i to dobro. Najveća novina je na levom boku gde je Mladenović, igrać koji se uklapa u Robijevu viziju ofanzivca kraj aut linije. Desno je ostao Mikić koji je konstanta u ovom timu.

U veznom redu je zahtev isti, a hteli to ili ne da priznaju, mnogo toga će se vrteti oko Evandra. Zvezdine muke su nastale zbog njegove povrede i loše forme, a ne baš kvalitetni tim je delovao bolje prošlog proleća kada je "Maestro" igrao u stilu svog nadimka.

Takođe, Prosinečki ima rešenja i za mesto zadnjeg veznog, jer je Mijailović igrač u koga vredi ulagati, a jesenas je seljakan u odbranu, kako bi krpio rupe. On je zadnji vezni i trebalo bi da se razvija u tom pravcu. Postoji varijanta u kojoj je Luka Milivojević na tom mestu. Od njega se mnogo očekuje, a neki izvori iz Zvezde tvrde da baš u njemu Prosinečki vidi najjače pojačanje.

Na kraju, Borha.

On će promeniti ulogu, biti klasični napadač. Nije baš pokazao da je rođeni strelac u proteklih godinu dana, ali je na pripremama pogađao mreže. Može da sačuva svaku loptu, ali je trenerov zahtev da ne zadržava loptu, već da odigra brzo, bilo na stranu, bilo ka veznim igračima koji se ubacuju iz drugog plana.

U ovom trenutku, on je prvo rešenje u špicu, dok je po boku trebalo da igra Kasalica koji se sada povredio.

Ali, Zvezda ima rešenja za bokove, tu su Mirić i Lazović, ovaj drugi može da ubrza igru što je osnovna stvar.

U viziji igre Prosinečkog lopta je najbolji saveznik, a njenom brzom distribucijom stvara se višak pred protivničkim golom.

Zaključak je da je ovaj tim personalno bolji, da ima više rešenja, ali da dosta zavisi od Evandra, pre svih, ali i od toga kako će se snaći Borha.

No, ohrabrenje je da Zvezdin trener prvi put od dolaska ima više opcija i da većina njegovih rešenja neće biti iznuđena kao u proteklih godinu dana.

Ne propustite