Istorija kaže - Zvezdi prija "ćuretina"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.02.2014.
21:16
Izvor: Sportske.net

Predstojeće gostovanje Crvene zvezde u gradu na Belici okarakterisano je kao jedno od najtežih u prolećnom delu sezone ali istorija ne govori u korist te konstatacije. Zvezda je u prošlosti bila ubojita pod Đurđevim brdom a Jagodina zna samo za jednu pobe

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Ako je duel Novog Pazara i Partizana bio okarakterisan kao derbi 16. kola JSL, onda će gostovanje Crvene zvezde u Jagodini biti poslastica 17. kola domaćeg šampionata.

Mnogi su skloni tvrdnji da je Zvezdino gostovanje podno Đurđevog brda jedno od najtežih u prolećnom delu sezone ali istorija svedoči nešto sasvim drugačije.

Nekadašnji šampion Evrope sastajao se sa superligašem iz Jagodine 12 puta u JSL a samo je jednom osvajač nacionalnog kupa iz prethodne sezone uspeo da odoli crveno-belima.

Jedinu pobedu nad Crvenom zvezdom u istoriji kluba Jagodina je slavila 3. novembra 2012. godine. Tada su "Ćurani" odneli čitav plen sa "Marakane" i to je jedini meč koji nije završen pobedom Crvene zvezde.



Na preostalih 11 utakmica Zvezda je po pravilu bivala uspešnija od Jagodinaca. Vicešampion Srbije je izlazio kao pobednik iz duela sa Jagodinom koji su igrani na stadionu podno Đurđevog brda. Ne samo da je Zvezda nosila bodove iz grada na Belici, već su pobede redovno bivale ubedljive.

Šest puta su crveno-beli do sada gostovali u Jagodini a odnos datih i primljenih golova je 20:5 u korist Crvene zvezde!

Najubedljivije pobede Zvezda je u Jagodini ostvarila u sezoni 2008/2009 kada je u dva navrata gostovala i slavila rezultatim 4:1, odnosno 5:1.





Na preostala četiri gostovanja Zvezda je slavila 3:0 (sezona 09/10), 2:0 (sezona 10/11), 3:1 (sezona 11/12) i 3:2 (sezona 12/13). Upravo je duel iz prethodne sezone u Jagodini bio jedan od najinteresantnijih ali je Zvezda i njega rešila u svoju korist i pored ogromne greške Bobana Bajkovića.



Suma sumarum, statistika kaže da bi Zvezda iz Jagodine trebalo da donese sva tri boda ali su tradicije tu da bi bile srušene i nema sumnje da se u Jagodini nadaju da će u subotu oni uspeti da savladaju Zvezdu na svom terenu prvi put u istoriji kluba.

Derbi meč 17. kola JSL između Jagodine i Crvene zvezde igra se u subotu sa početkom od 14 časova i 30 minuta.

Ne propustite