Ivančević: "Pobeda na početku za mir na kraju proleća"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.02.2014.
18:23
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Trener fudbalera Radničkog 1923, Radmilo Ivančević, kazao je da bi njegov tim pobedom nad imenjakom iz Niša napravio odličnu uvertiru u borbi za opstanak koja Kragujevčane očekuje tokom prolećnog dela sezone.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Jedini meč prvog kola prolećnog dela šampionata u JSL koji se ne igra u subotu, biće onaj u Kragujevcu, između dve istoimene ekipe.

Domaći Radnički 1923 dočekuje Radnički iz Niša a stanje na tabeli dovoljno govori o tome kako su dve ekipe igrale tokom jesenjeg dela sezone i sa kakavim ambicijama ulaze u nedeljni susret.

Trener Radničkog 1923, Radmilo Ivančević, rekao je da njegova ekipa u duel sa Nišlijama ulazi desetkovana povredama i suspenzijama ali sa željom da se revanšira Bekvalčevom timu za poraz na startu šampionata.

"U goste dolazi izuzetno jak protivnik, Radnički iz Niša, od koga smo letos izgubili u Nišu, tako da je ovo prilika da se revanširamo. Startujemo sa 16 bodova iz jesenjeg dela i nadam se da ćemo pre samog kraja osvojiti dovoljno da uđemo u mirnu završnicu. Radnički iz Niša je ozbiljna ekipa, koja je u samom vrhu. I pored odličnog tima, oni su pojačali svoj sastav. Ali mi verujemo u svoje sposobnosti. Ja verujem u svoje momke i mislim da ćemo u jednoj dobroj utakmici ostvariti željeni cilj i doći do pobede" rekao je Ivančević uoči nedeljnog okršaja sa niškim Radničkim.

Kako je rečeno, strateg kragujevačkog Radničkog neće moći da računa na nekolicinu standardnih prvotimaca među kojima su Spalević, Fejsa, Petronijević, Stojimirović...

"Imamo određenih problema, kapiten Spalević ne može da igra zbog kartona, Kovačević je povređen i na njega nećemo moći da računamo. Imamo problem sa Ivanom Petrovićem, koji nije mogao da nađe zajednički jezik sa upravom kluba. Neki igrači, od ranije povređeni, nisu uspeli da se oporave, kao što su Petronijević, Stojmirović i Fejsa. Bez obzira na sve odigraćemo jednu dobru utakmicu i uz pomoć naših navijača doći do željena tri boda" zaključio je Radmilo Ivančević.

U prvom ovosezonskom okršaju Radnički iz Niša slavio je kao domaćin rezultatom 2:0 a ostaje da se vidi da li će imenjak iz Kragujevca uspeti da se revanšira superligašu iz grada na Nišavi istom merom u nedelju.

Duel dva Radnička na programu je 23. februara sa početkom od 13 časova na stadionu "Čika Dača".

Ne propustite