Ivković: "Pozvani su oni u najboljoj formi"

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.06.2013.
13:13
Izvor: Beta

Nakon što je objavio širi spisak reprezentativaca za EP u Sloveniji, selektor Srbije Dušan Ivković kazao je da se rukovodio trenutnom formom igrača.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je osnovni kriterijum za pozivanje igrača bila forma u toku sezone i da je posle svih analiza, kada se sve uzme u obzir, "ovo najbolja selekcija Srbije".

"Osnovni kriterijum svakog okupljanja reprezentacije je forma u toku sezone. Evidentno je da fizički neki igrači nisu bili spremni, tako da se desilo da nismo pozvali neke strandardne reprezentativce i da imamo šestoricu debitanata", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na spisku nema standardnih reprezentativaca Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, Marka Kešelja i Ivana Paunića.

Debitanti su Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Stefan Birčević, Raško Katić i Đorđe Gagić.

Na spisku 20 igrača ima nekoliko njih koji su imali problema sa povredama i za koje se ne zna da li će biti u stanju da igraju.

"Što se tiče povreda moraćemo da sačekamo kraj plej-ofa da bismo imali kompletnu sliku. Ja sam insistirao na objavljivanju spiska da bi naša lekarska komisija mogla da reguje i da se pripremi tokom prve nedelje priprema. Ja sam sa svim tim igračima razgovarao i svi su izrazili spremnost i želju da igraju", rekao je on.

Novinare je zanimalo i ono što se pisalo po medijima da neki igrači ne žele da igraju, a selektor je odgovorio da su to "plasirane" informacije.

"Zanimljiva je nova pojava da naši mediji objavljuju šta pišu strani sajtovi, a što im je poslato iz Srbije. Nismo mi od juče, dobro znamo ko te informacije plasira. Ako neko ne želi da igra, daćemo mu priliku i za to", rekao je Ivković.

Selektor je novinarima odgovorio i zašto nije pozvao neke igrče za koje se pretpostavljalo da će se naći na spisku, Dragana Milosvaljevića, Bobana Marjanovića i Igora Rakočevića.


"Mislim da je Katić bio ubedljivo najbolji igrač u Jadranskoj i domaćoj ligi i iako je u zrelim godinama zaslužio je poziv. Naravno da smo razmišljali o drugom igračima i Marjanoviću koji je ranije pozivan ali bilo bi jako teško da se izbori za mesto. Milosavljević je izuzetno dobar igrač i on je već dva puta pozivan na pripreme. Posle svih detaljnih analiza i uz dobar rad, ovo je naša najbolja selekcija", rekao je.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za reprezentaciju Dejan Bodiroga rekao je da je Savez obezbedio najbolje uslove i otkrio da je rezultatski cilj plasman na Svetsko prvenstvo.

"KSS je obezbedio najbolje uslove kako za seniore tako i za mlađe kategorije. Primarni cilj je plasman na SP u Španiji sledeće godine, a svaka eventualna borba za medalje bila bi veliki uspeh. Očekujem podršku igrača i da dostojno nose dres Srbije", rekao je Bodiroga.

Pred kraj konferencije za novinare sleektor je slučajno oborio čašu i razbio je, na šta su neki novinari spontano rekli "uzdravlje", a selektor je pitao: "šta sad ovo znači, jel ovo dobar znak?".

Ne propustite