Izborna matematika

Autor: Boris Jovanović
petak 03.02.2012.
09:03
Izvor: Sportske.net

To da li će Dragan Đurić imati protivkandidata, zavisi od procene opozicije na koliko glasova može da računa. Drugim rečima, izbora u Partizanu će biti, samo ako konkurencija bude imala šansu da pobedi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Juče je u Izraelu Dragan Đurić rekao da se ne boji izbora, da zna šta je sve sadašnja uprava uradila i da će delegati skupštine to moći da prepoznaju.

Kao što smo ranije pisali, on u ovom trenutku ima većinu u skupštini, o tome ne treba raspravljati, samo je pitanje kolika je to većina.

Jer opoziciji je potrebna trećina glasova, tačnije 22 od 65 kako bi izdejstvovala izbornu skupštinu. Ne bi se odmah odlučivalo, već bi krenulo lobiranje do nove sednice najvišeg tela, na kojoj bi se dva tabora ponovo prebrojala.

Čini se da niko od klupske opozicije nije spreman da ponovi grešku Save Miloševića i praktično golim grudima krene u bitku. Jasno je da protivnici aktuelnog rukovodstva traže kandidata koji bi imao dovoljnu "težinu" odnosno uticaj da parira Đuriću.

Izvesno je da to neće biti sportista. Današnji "Sportski žurnal" piše da je kandidat Nenada Bjekovića, neformalnog lidera opozicije Baja Živanić, poznati biznismen koji je dugi niz godina prisutan u Partizanu.

On je slovio za jakog kandidata u trenutku kada je sa druge strane bio Milija Babović, pa je izabrano kompromisno rešenje. Inače Živanić je uz Partizan sa svojim "Veranom Motorsom" dugi niz godina, a poznat je i kao veliki navijač Partizana, iz mladosti.

Da li je on protivkandidat koji bi mogao da pobedi Đurića? Teško je reći, za početak treba sakupiti 22 glasa, koje bi opozicija mogla da potraži među bivšim igračima, kao i nekim od članova radne zajednice. I dalje ostaje enigma zvana navijači.

Ali, rasplet će brzo, tačnije polovinom februara bi već mogao da bude poznat scenario. Partizan neće sigurno dobiti novog predsednika u februaru, ali bacanje rukavice Đuriću na predstojećoj skupštini bi moglo da bude uvod u izbornu trku.

Iskustvo iz politike, ali i sporta nas uči da je tada i sve dozvoljeno i sve moguće.

Ne propustite