Izglađeni nesporazumi - Radnički opet jedinstven

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.05.2012.
14:46
Izvor: Sportske.net, JUZNEVESTI.COM

Nakon protesta fudbalera Radničkog iz Niša koji je usledio zbog dugovanja koje Uprava nije regulisala tokom prethodne nedelje, došlo je do sastanka na kome je odlučeno da se igrači vrate treningu a da će problemi sa zaostalim dugovanjima biti regulisani u

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Incident koji se dogodio na meču u Kraljevu bio je početak "štrajka" fudbalera Radničkog iz Niša. Posedavši na travu terena u Kraljevu na samom startu derbija 27. kola PLS, igrači su Upravi kluba uputili jasan signal da neće odustati od svojih potraživanja.

Nakon toga, usledili su praznici i pauza u radu ali je nova protestna mera igrača bila da neće trenirati sve dok im na račune ne bude uplaćen novac koji im klub duguje.

Situacija je danas mnogo bolja pošto su se članovi Uprave i predstavnici fudbalera sastali i dogovorili se da ekipa nastavi da funkcioniše po zacrtanom planu i da ubuduće svi izvršavaju svoje obaveze. Tako će klub sutra uplatiti novac koji je dužan igračima a na njima je da nastave da treniraju i svojim igrama obezbede plasman Radničkog u Superligu.

"Mi ćemo obaveze koje imamo kao Uprava da izmirimo, oni će dalje da daju sve od sebe kao fudbaleri. d sada smo svi opet Radnički, nema podela na fudbalere i Upravu. Više je bio nesporazum nego da je neko imao loše namere i sa jedne i sa druge strane. Mi ćemo da izgaramo da Radnički uđe u Superligu" rekao je Slavoljub Vlajković, predsednik Upravnog odbora niške ekipe.

I igrači su nakon sastanka iskazali svoje zadovoljstvo što je dogovorom vraćen neophodni mir u ekipu i što će nakon svega tim nastaviti da juriša ka plasmanu u Superligu.

"Uprava je došla sa predlogom oko dinamike plaćanja. To je ono što smo i imi hteli, pa smo se složili. Dogovor je da sutra i prekosutra bude isplaćen jedan deo dugovanja, a drugi deo kasnije. Tako da nastavljamo da "gazimo" ka Superligi" poručio je Zoran Vasković, kapiten Radničkog.

Tako će fudbaleri nastaviti sa redovnim treninzima a Radnički već u subotu očekuje susret 28. kola PLS u kome će se sastati sa Mladenovcem na "Delijskom visu."

Ne propustite