Jagodina - Crvena zvezda 0:2 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 01.03.2014.
14:24
Izvor: Sportske.net

Vodeća Crvena zvezda danas odbranila lidersku poziciju na teškom gostovanju ekipi Jagodine. Crveno-beli u potpunosti kontrolisali ovaj meč i slavili 2:0 golovima Mrđe i Milijaša!

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, tribine stadiona u Jagodini dobro su popunjene, a ton atmosferi tokom meča daju pristalice Crvene zvezde na severnoj tribini.

Glavni arbitar je Majo Vujović koji je označio početak ove utakmice.

Dajan Šimac debituje za Jagodinu, Zvezda bez povređenog Ninkovića, ali i bez Daude u prvoj postavi.

Prvu priliku imala je Crvena zvezda, već u trećem minutu meča, kada je Nejc Pečnik šutirao glavom posle centaršuta Kovačevića iz slobodnog udarca, ali je golman Đuričić izbio tu loptu u korner.

A onda gol! Zvezda vodi - 0:1! Mrđa je strelac!
Ponovo je Kovačević centrirao, ovog puta iz ugla igrališta, a prvi strelac Superlige Dragan Mrđa bio najviši u skoku i sproveo loptu u mrežu. Sjajan početak fudbalera Crvena zvezde!

Jagodinci su prvi put pripretili u desetom minutu, kada je Pešić lepo pronašao Lepovića, ali je on iskosa sa leve strane šutirao visoko preko gola.

Zvezda u 16. minutu ponovo preti iz prekida. Ovog puta korner sa desne strane izveo je Milijaš, na prvoj stativi je bio Pečnik, šutirao, ali je zamalo bio neprecizan.

Jagodinci za sada prilično bezidejni u napadu, ne uspevaju da organizuju nijednu ozbiljniju akciju na Zvezdinoj polovini terena, pa crveno-beli mirno održavaju stečenu predsnost i vrebaju priliku da još koji put ugroze gol Đuričića.

Nešto opasniji napad domaćih videli smo u 32. minutu posle greške Mijailovića ispred kaznenog prostora Zvezde, ali se sve završilo - prekršajem Jakimovskog nad Petkovićem na ivici šesnaesterca.

U 39. minutu dobra akcija gostiju, Lazović je sjajno uposlio Mrđu koji je umakao svojim čuvarima, krenuo ka golu Đuričića, ali je ovaj napad Zvezde zaustavljen zbog ofsajda.

Ali, to je bila samo najava onoga što sledi u 42. minutu! Milijaš, 0:2!

Nikola Mijailović je ovog puta imao ključnu ulogu, odlično je šutirao iskosa sa leve strane, golman Đuričić odbio loptu, ali samo do Zvezdinog kapitena Milijaša, koji iz prve šalje loptu u mrežu i duplira prednost gostiju!

U drugo poluvreme domaći su ušli sa Nikodijevićem u sastavu, umesto novajlije Šimca, ali Zvezda i dalje ima inicijativu i uspešno održava solidnu prednost.

Jagodinci, doduše, deluju nešto ambicioznije nego u prvom poluvremenu, u 55. minutu pokušao je Jakimovski sa dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

Šest minuta kasnije još bolja pozicija za Đurića, koji snažno šutira sa nekih 18 metara, ali lopta i posle njegovog šuta završava iznad prečke Bajkovićevog gola.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović odlučio je da u 69. minutu izvede iz igre Darka Lazovića, a umesto njega na terenu je talentovani Vukan Savićević.

A na terenu nema bitnijih promena, ulazimo i u finiš meča, Zvezda rutinski privodi posao kraju, Jagodinci iako nešto ofanzivniji, ne uspevaju da ugroze Zvezdina dva gola prednosti.

I tek u 83. minutu, rezervista Šušnjar je uspeo da izgradi poziciju za udarac, iskosa sa desne strane na 17 metara od gola Zvezde, ali nije bio precizan.

Tri minuta kasnije, još jedan rezervista, Martinović, odlično je šutirao sa 18 metara, ali je Bajković odličnom paradom sačuvao svoju mrežu. Ostaje 0:2.

Jagodina: Đuričić, Šimac (Nikodijević od 46.), Živanović, Mihajlović, Filipović, Cvetković, Mitošević, Jakimovski (Martiović od 79.), Đurić, Lepović (Šušnjar od 72) i Pešić.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Gogić, Lazović (Savićević od 69.), Milijaš, Pečnik i Mrđa (Kasalica od 82.).

Ne propustite