Jagodina kao Porto!

Autor: Beta Beta
sreda 05.09.2012.
17:09
Izvor: Beta

Prvi čovek FK Jagodina Goran Milanović danas je otkrio da je primer portugalskog velikana i način rada u Portu, ono što će jagodinski superligaš slediti u budućnosti.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović kazao je da taj superligaš želi da postane kao portugalski Porto, odnosno da može da "živi od sopstvenog proizvoda".

"Primer Porta je ono što bi mi želeli da budemo sutra. Nama je godišnji budžet oko milion evra, a to je budžet kompletnog sistema kluba koji uključuje i održavanje stadiona i tri pomoćna terena. Mi treba da zarađujemo deset puta više, kao Porto, da bi rekli da smo uspeli", kazao je Milanović novinarima u Jagodini.

"Nije bitno što je Jagodina mali grad. To ne znači da u fudbalu ne može da bude velika. Zavisi kako se radi u klubu i koliko se kapitala donese u klub", dodao je on.

Milanović je uzeo primer Porta, pošto je taj klub, kako je rekao, potrošio 35 miliona evra za dovođenje igrača, a zaradio 350 miliona od njihove prodaje.

On je naglasio da svi koji budu u narednom periodu ulazili u sistem kluba, moraju da znaju da "samo rezultat koji vodi u Evropu je dobar rezultat za Jagodinu".

Milanović je dodao da je zadovoljan letnjim prelaznim rokom i da od ekipe očekuje da u ovoj sezoni ponovo izbori učešće na evropskoj sceni.

Jagodina je prošle sezone bila četvrta u prvenstvu Srbije, pa je ovog leta igrala u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Milanović je izjavio da očekuje da će Jagodina polovinom novembra igrati prvu utakmicu pod reflektorima na svom stadionu.

Ne propustite