Jagodina - Partizan 0:3 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2013.
14:48
Izvor: Sportske.net

Finiš meča u Jagodini, Partizan vodi 3:0. Stojković najpre odbranio penal u 30. minutu, a onda Jojić kažnjava Jagodince na drugoj strani. Tek što je počelo drugo poluvreme, rezervista Petrović je duplirao prednost crno-belih. U finišu pšogodio i Kojić, a

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Tek što je počela utakmica, već smo videli prvu priliku pred golom Partizana. Posle centaršuta sa desne strane, usledio je odličan udarac glavom u donji desni ugao, ali je Stojković izbio loptu u korner.

Jagodinci konkretniji, u četvrtom minutu ponovo prete, ali od svega samo još jedan korner posle koga više nije bilo opasnosti po gol crno-belih.

Partizan je prvi put pripretio u devetom minutu preko Andrije Živkovića, koji je pokušao sa dvadesetak metara, ali nije bio precizan.

Osam minuta kasnije, Đurić je bio u opasnom prodoru, ali ga je izvanrednom intervencijom na ivici kaznenog prostora zaustavio Ostojić.

A onda, 20. minut i fenomenalna prilika za Fofanu. Ponovo je Živković bio u odličnom prodoru, pored dvojice protivničkih igrača uposlio usamljenog Fofanu, koji sa desetak metera loše šutira, pravo u golmana Đuričića. Usporeni snimak je pokazao da je Fofana bio u ofsajdu, ali ga Mažićev pomoćnik nije signalizirao...

Partizan je preuzeo inicijativu, u 24. minutu dobra prilika i za Ilića, ali je Milinković u poslednjem treenutku izblokirao njegov udarac.

Na isteku prvih pola sata meča - penal za Jagodinu! Ostojić je igrao rukom, Mažić je neumoljiv!

Damjanović šutira sa bele tačke, ali brani Stojković! Ništa od vođstva Jagodine!

Sve se dešavalo ispod tribine sa navijačima Partizana koji su napravili sjajnu koreografiju u ovim trenucima.

I, samo dva minuta kasnije surova kazna za Jagodince u režiji Jojića - 0:1! Sve bolju formu koju je potvrdio i u mečevima za nacionalni tim proteklih dana, Miloš Jojić je demonstrirao i u Jagodini. Prihvatio je loptu na levoj strani, ukazao mu se slobodan prostor koji je na najbolji način iskoristio i preciznim udarcem poslao loptu u suprotni ugao.

Ulazimo u finiš prvog poluvremena, u 40. minutu Ninković preti iz ''slobodnjaka'', ali je zamalo neprecizan.

Na startu drugog poluvremena je trener Partizana izvršio prvu izmenu, umesto Živkovića na terenu je Nemanja Petrović i njegov ulazak se odmah isplatio gostima!

Odlična akcija Jojića u 50. minutu, dupli pas sa Fofanom, a onda odlična asistencija za usamljenog Petrovića, koji je imao dovoljno vremena da 'nanišani'' i pošalje loptu u levi ugao Đuričićevog gola - 0:2!

Ipak, Jagodinci se ne predaju, ali Stojković opet spasava crno-bele! Fenomenalnu priliku u 64. minutu imao je Živanović koji je nekako ostao usamljen u ''srcu'' kaznenog prostora Partizana, imao jedan na jedan sa golmanom crno-belih, koji bravurozno interveniše. Ostaje 0:2...

Uzvratio je Ninković posle solo prodora u 68. minutu, ali je slabo šutirao sa dvadesetak metara. To je bilo sve što smo videli od njega, pošto ga je odmah zatim zamenio Kojić.

Zapaženi Petrović imao je još jedan opasan pokušaj, ali za razliku od situacije kad je postigao drugi gol, ovog puta nije bio dovoljno precizan.

A onda Kojić, stopostotna prilika za njega, izašao je sam pred Đuričića, ali je golman Jagodine izašao kao pobednik...

U 81. minutu Partizan ostaje bez isključenog Ostojića, ali i pored činjenice da su brojčano slabiji, crno-beli preko Kojića u 83. minutu overavaju trijumf. Opet je asistent Jojić, a Kojić se iskupio za onaj promašaj - 0:3.

Jagodina: Đuričić, Milinković, Projić, Živanović, Tomić, Ranđelović, Damjanović, Đurić, Arsenijević, Mitošević (Lepović od 53.), Pešić.

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Ilić, Jojić, Ninković (Kojić od 70.), A. Živković (Petrović od 49.), Fofana (Gulan od 75.).

Ne propustite