Jagodinci kivni na ''samozvane menadžere''

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.07.2012.
17:13
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Ponašanje pojedinih fudbalskih menadžera na srpskoj fudbalskoj sceni nateralo je i jagodinskog superligaša da podigne glas.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Naime, FK Jagodina je na svom zvaničnom sajtu objavila tekst pod naslovom ''Kvazi-menadžeri među najvećim dželatima srpskog fudbala'', u kome se, između ostalog, tvrdi kako menadžeri sada imaju jasnu ambiciju da ''stave pod kontrolu i ono malo prostora i ljudi koji su van domašaja njihovih kandži''.

''Teška ekonomska situacija je ono što su priželjkivali za svoj „čist i pošten“ fudbalski biznis tako da potpisivanje nekakvih fudbalskih ugovora sa roditeljima o školovanju i usavršavanju njihove dece (sada su aktuelni i desetogodišnjaci) ide mnogo lakše i jeftinije. Njihovi glavni saučesnici u toj trgovini decom su roditelji, nesvesni, pritisnuti gomilom egzistencijalnih problema pri čemu vide ono u šta veruju i veruju u  ono što ne vide.

Postavši vlasnici „robe“ fokus njihovog delovanja prelazi na trenere, instruktore i selektore svih nivoa i kategorija koji su svojim specifičnim, nezaštićenim statusom fudbalskog trenera veoma predisponirani za „sugestije i saradnju“ u procesu stručnog selektiranja i formiranja timova čime se obezbeđuje prostor za brendiranje „robe“ i biznisa.

Oba ova segmenta dakle, neposredno kao vlasnici talentovanih dečaka i posredno kroz izuzetan i neprimeren uticaj u prostoru stručnog rada naši KVAZI-MENADžERI stavljaju pod svoju kontrolu dva najvažnija segmenta našeg fudbala'', kaže se u pomenutom saopštenju Jagodinaca.

Tim povodom svoj stav je izneo i Vladan Đuđević, direktor omladinske škole FK Jagodina, koji podseća da ne treba sve menadžere stavljati u isti koš.

''Moram posebno naglasiti da postoje fudbalski menadžeri u pravom značenju tih reči sa velikim i konkretnim doprinosom razvoju fudbala i nikako ih ne treba mešati sa pomenutim „biznismenima“.

FK Jagodina ima iskustva i sa jednima i sa drugima i na osnovu tih iskustava upućujemo ovakvu vrstu apela i upozorenja fudbalskoj javnosti i nadležnim organima'', izjavio je Đuđević.

Ne propustite