Jaja Ture: "Posmatrate afričke igrače kao životinje"

Autor: Vladimir Nestorović
subota 19.04.2014.
13:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Mančester Sitija smatra da je boja njegove kože razlog zbog kog on nije priznat kao jedan od najboljih svetskih fudbalera. Slažete li se sa njim?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Od svog prelaska iz Barselone u Mančester Siti, Jaja Ture je pokazao kako je bez dileme jedan od najboljih svetskih fudbalera na toj poziciji, a dosta slobodnija rola u redovima 'Građana' omogućila mu je da pokaže da zna puno više od onoga što je igrao dok je bio deo tima iz Katalonije.

Ipak, on smatra da i uprkos tome nije dovoljno priznat u svetu, a njegov saigrač Samir Nasri veruje da je razlog to što je on Afrikanac, sa čime se slaže i sam Ture.

"Mislim da je ono što je Samir rekao definitivno tačno. Jedino priznanje dobijam od navijača. Ne želim da budem negativac, već jedino da budem iskren." - objasnio je Ture, koji je tri puta dobijao nagrade za najboljeg igrača Afrike.

On je dodao i da je nepošteno da je Mesi poznat širom sveta, što nije slučaj sa afričkim fudbalerima.

"Ako odete u bilo koji deo Afrike, svi će vam reći da znaju ko je Lionel Mesi. Međutim, ukoliko odete u Evropu, videćete da ime Jaje Turea uopšte nije toliko poznato. Ima ljudi koji znaju moje ime, ali ne i kako izgledam. Ali zato znaju kako izgleda Mesi, zar ne? Za neke ljude, afrički fudbaleri su životinje."


"Definitivno sam ponosam što sam Afrikanac. Želim da stanem u odbranu afričkog naroda i pokažem svetu da igrači odavde mogu da budu dobri kao i oni iz Evrope i Južne Amerike."
- zaključuje Ture, koji se nalazi u najužem izboru za najboljeg igrača Premijer lige sa Azarom, Lalanom, Džerardom, Suarezom i Staridžom.

"Bio bih nesrećan ukoliko ne bih dobio tu nagradu. Kao šampion i pobednik, želim da je osvojim." - otkriva Ture, a njegov opširni intervju možete pogledati u narednom prilogu.

Smatrate li da je Jaja Ture u pravu?

Ne propustite