Janković: ''Ne tražim nikakve alibije!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.10.2012.
16:47
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle obaveza u mladoj reprezentaciji i burnih događaja na kraju kvalifikacionog ciklusa za plasman na EP, Aleksandar Janković sada se potpuno okreće obavezama u Crvenoj zvezdi i pokušajima da sa crveno-belima dođe do toliko željene titule.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle ubedljivog poraza u Subotici, koji je njegovu ekipu vrlo brzo sklonio sa liderske pozicije, usledila je još ubedljivija pobeda protiv BSK-a koja nagoveštava uspon forme u finišu jesenjeg dela sezone.

Uoči novih iskušenja na domaćoj sceni, trener Crvene zvezde Aleksandar Janković odgovarao je na pitanja navijača svog tima i tom prilikom na zvaničnom klupskom sajtu izneo dosta zanimljivih stavova kad je u pitanju aktuelni trenutak kluba sa Marakane.

Jedno od pitanja navijača bilo je vezano za fizičku spremnost ekipe. Janković je naglasio da je to možda i ''suštinsko pitanje'' u ovom trenutku, ali da u tome ne želi da traži bilo kakve alibije za eventualni neuspeh.

''Lako je reći da ekipa nije spremna, to je univerzalni alibi za kojim posežu treneri da bi se 'oprali'. Ja ne volim alibije i želim da kod igrača koje treniram, ubijem želju za traženjem bilo kakvog alibija, i da razvijem želju za preispitivanjem koju nemaju.

Zašto nemaju? Uzroke možemo potražiti u mlađim kategorijama. Na primer, deca od 12 ili 13 godine već imaju menadžera...

Ja želim da kod svakog od njih probudim taj instikt za preispitivanjem sebe. To je to što te tera da napreduješ. Lako ćeš da napreduješ kada izgubiš 3:0 u Subotici i kada te razapnu sve novine.

Znaš ti vrlo dobro da si bio loš, ali, poenta je da se stisneš kada dobiješ nekog 4:0 na strani, pa dobiješ devetku u novinama, i svi ti pričaju da te prati Juventus, a ti znaš da može bolje i razmišljaš šta si ti mogao bolje da uradiš. E to je moj cilj, da naučim igrače da polaze od sebe'',
ističe Janković.

Kad je u pitanju status pojedinih igrača za koje se navijači interesuju u ovom trenutku, nekako najviše pohvala otišlo je na račun Asamoe, a sudeći po onome što je Janković izjavio, treba očekivati i da Krneta uskoro ponovo dobije priliku.

''Asamoa se super snalazi, i ja sam mnogo zadovoljan njime. On poseduje začuđujuću fudbalsku inteligenciju. Kapira bukvalno sve u letu, radi, izuzetno je pozitivan i u najužoj je konkurenciji za tim. Kada god je ulazio, unosio je nešto što nam je u tom momentu trebalo.

Što se tiče Krnete, u perspektivi ga vidim kao desnog beka, možda i pre nego štopera. Ja ga  znam iz reprezentativnih selekcija, on je dečko koji je maksimalno pozitivan'',
izstakao je Janković, a promenu na golu objasnio je padom forme kod Bobana Bajkovića.

Bliži se i zimski prelazni rok, ali Janković ne najavljuje velike promene u timu.

''Ja bih bio najsrećniji da mogu da pronađem deset igrača, ali ne mogu ni dva, iskreno. Izrazio sam želju za tri pozicije u timu, i za samo jednu poziciju imam konkretno ime. Za dva nemam. Taj ko može da dođe i da dovede 10 u isto vreme, i da može da bude siguran i da potpiše da su oni za Crvenu zvezdu, ja mu skidam kapu. Ali, to je jako teško'', zaključio je, između ostalog, trener Crvene zvezde.

Ne propustite