Janković: "Utisak o igri važan koliko i pobeda"

Autor: Beta Beta
subota 02.03.2013.
14:51
Izvor: Beta

Uoči sutrašnjeg derbi meča 17. kola Jelen Superlige trener Crvene zvezde najavio je da će od svojih pulena očekivati da ostvare pozitivan rezutlat ali i da pokažu kvalitetnu igru.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da poštuje Rad, ali da će njegov tim ići na pobedu u sutrašnjem meču Superlige, kao i da želi da njegovi fudbaleri ostave dobar utisak, a ne samo dobar rezultat.

"Sledi nam gostovanje protiv rivala koga izuzetno poštujem, koji je neugodan protivnik za nas, jer ni u prvom delu sezone nismo uspeli da ga pobedimo. To ništa ne menja u našim ambicijama, očekujem dobru igru" kazao je Janković.

Duel će se iz bezbednosnih razloga igrati na "Vračaru" umesto na "Banjici" ali trener Crvene zvezde smatra da njegovi igrači moraju da daju maksimum gde god da igraju.

"Sastaćemo se na Vračaru, što je praktično neutralan teren. Jako nam je bitno kako ćemo odigrati, ne samo u smislu rezultata, već i utiska", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Janković je najavio i promene u sastavu u odnosu na meč sa Javorom.

"Biće promena. Vraća se Filip Mladenović. Uroša Spajića sam preventivno izveo protiv Javora, jer je već imao žuti karton, a delovalo je da će dobiti i drugi. što ne mora ništa da znači pred sutra, a i ne znači da onih 11 koji sutra izađu su ti koji će stalno igrati. Svako zna šta se od njega očekuje. Imamo sistem i okosnicu, ali promena će biti", rekao je Janković.

Rad je tokom zimske pauze ostao bez trojice jako važnih igrača ali Janković ne misli da su "Građevinari" slabiji jer tim sa "Banjice" godinama posluje na isti način i uvek ima zamenu za prodate igrače.

"Rad ima jedan stabilan sistem funkcionisanja. Jedan od retkih klubova koji može sebi da dozvoli da proda tri ili četiri ključna igrača na 15 dana do početka prvenstva a da se to ne oseti. Rad ima sistem koji se regeneriše, i o toj regeneraciji razmišljaju unapred. Oni su uspeli da prevaziđu odlaske Luke, Kojića, Čaušića a da igra ne trpi. Ne menjaju svoju koncepciju, igraju isto i insistiraju na istim stvarima, i verujem da več sad postoji zamena za sve momke koji su otišli" konstatovao je trener crveno-belih.

Duel Rada i Crvene zvezde igra se u nedelju sa početkom od 14 časova.


Ne propustite