Jarni: ''Partizan ima lepu budućnost''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.02.2014.
18:05
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg prijateljskog meča između Partizana i Sarajeva, trener tima sa Koševa pohvalno se izrazio o kvalitetima srpskog šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Podsetimo, Partizan je, u kombinovanom sastavu, savladao u Beleku ekipu Sarajeva sa 1:0, golom Nikole Ninkovića, a posle meča trener Sarajeva Robert Jarni je konstatovao da ima još stvari koje bi želeo da promeni u igri svog tima, pa su mu utisci ''podeljeni''.

''I jesam i nisam zadovoljan. Bilo je dobrih stvari u igri, perioda kad smo dobro igrali, ali nam je nedostajao završni pas.

Ima još nekih ranijih navika koje se moraju promeniti, ali ima vremena da greške ispravimo do početka drugog dela sezone.

Svesni smo da svi očekuju od nas da osvojimo šampionsku titulu. Dva boda smo iza Želje, ali tu je i Zrinjski i mislim da će borba biti interesantna''
, izjavio je Jarni za SOS kanal.

Na pitanje o kvalitetima rivala, nekadašnji hrvatski reprezentativac se pohvalno izrazio, priznajući, ipak, da ne prati pretereno šampionat Srbije.

''Partizan je vrlo rastrčana, tehnički doterana ekipa i mislim da je pred njima lepa budućnost'', izjavio je Jarni.

Naravno, kad se sastanu ekipe sa prostora bivše Jugoslavije, prosto neminovno je i pitanje o mogućnosti formiranja regionalne lige. Jarni smatra da postoji druga vrsta problema, kad je (ne)kvalitet fudbala na ovim prostorima u pitanju.

''Da budem iskren, ja sam stasao u jugoslovenskoj ligi, to je za mene bilo veliko iskustvo, gde sam sazreo kao igrač već sa nekih 20 godina, ali danas naši igrači sazrevaju sa 25-26 godina.

Ovde se trenira mnogo više nego u Evropi, ali nemamo taj njihov ritam utakmica, koji je mnogo jači. Kad se sretnemo sa takvim ekipama, jednostavno padamo posle 60 minuta. I tu je najveći problem'',
zaključio je Jarni.

Ne propustite