Javor - Partizan (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 12.04.2014.
15:46
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana savladali su ivanjički Javor Matis u okviru 23. kola JSL, a strelac pobedonosnog gola bio je Danko Lazović u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre. Meč su obeležile povrede strelca jedinog gola i golmana Milana Lukača.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je danas u Ivanjici oslabljen neigranjem Trajkovića i Volkova. Njihova mesta su, prema očekivanju, zauzeli Stanković i Petrović, a za razliku od prethodnih mečeva trener Marko Nikolić je odlučio da od prvog minuta zaigraju i Saša Ilić i Danko Lazović. Na klupi je do sada standardni Filip Malbašić

Partizan od samog početka meča ima inicijativu, Danko Lazović je već u prvom minutu imao jedan opasan pokušaj, ali je njegov udarac izblokiran.

U petom minutu je i Škuletić pokušao iskosa sa desne strane, ali je njegov šut zaustavio golman Mišić. Minut kasnije još jednom je Danko Lazović pred golom Javora, ali domaći otklanjaju opasnost.

I u desetom minutu je pokušao Lazović, ovog puta sa dvadesetak metara, ali uspeo je da iznudi samo korner, pošto je lopta nekoga zakačila od igrača Javora. Drinčić je iz kornera gađao pravo u gol, ali je lopta završila na mreži, iza prečke.

Kako meč odmiče, i Ivanjičani sve češće pokušavaju da iz kontri ugroze gol Lukača, za sada im to ne polazi za rukom, ali ni crno-beli i pored pomenutih pokušaja i inicijative, nisu preterano opasni.

Najbolju priliku od početka meča imao je kapiten Partizana Saša Ilić u 20. minutu, kada je iskosa sa leve strane šutirao potpuno neometan, ali je to učinio slabo, pa golman Mišić nije imao težak posao.

Pritisak Partizana se nastavlja, u 25. minutu u odličnoj prilici se našao i Andrija Živković. On je pokušao sa nekih sedam metara, iskosa sa desne strane, ali je pogodio Valiđa ispred gol linije i iznudio još jedan korner.

Utisak je da Partizan ponavlja boljke iz prethodnih mečeva... Inicijativa crno-belih je i dalje bez rezultata.

Ništa novo ni posle pokušaja Škuletića iskosa sa leve strane - pogodio je spoljni deo mreže...

A onda neverovatna scena u 34. minutu - Vulićević se izborio za loptu u maznenom prostoru domaćih, posleo je za Sašu Ilića, a kapiten Partizana dva puta šutira i oba puta pogađa - Škuletića!

Neefikasnost postaje sve veći problem Partizana...

I onda kad se činilo da će Škuletić konačno postići gol, neverovatna reakcija potpuno dekoncentrisanog Danka Lazuovića, koji je upropastio ovu akciju svog tima i sprečio vođstvo Partizana!?

Jednostavno, Škuletić je šutirao sa desetak metara od gola domaćih, lopta je prevarila golmana Mišića, išla u mrežu, a Lazović je potpuno nepotrebno, na gol liniji zakačio i - arbitar je dosudio ofsajd!

Ništa od vođstva Partizana!

Ali, nije se dugo čekalo da se Lazović iskupi za ovu grešku. U nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, Saša Ilić je sa leve strane centrirao pred gol Javora, Lazović je bio najbolji u skoku, a lopta konačno završava u mreži Saše Mišića - 0:1!

Počelo je drugo poluvreme na stadionu kraj Moravice. Baš kao na startu prvog dela igre, Petar Škuletić prvi preti golmanu Mišiću a njegov dobar udarac glavom završava pola metra od desne stative.

Nakon kornera koji je Nikola Drinčić izveo u 53. minutu strelac jedinog gola na utakmici ostaje na zemlji. Danko Lazović uhvatio se za levo koleno i Marko Nikolić mora da menja povređenog napadača za koga bi sezona mogla da bude završena posle duela u Ivanjici!


Predrag Luka zamenio je povređenog Lazovića koji je uz bolnu grimasu napustio teren i zaputio se ka svlačionici. U pitanju je povreda levog kolena nastala nezgodnim doskokom i padom Milovana Milovića preko napadača Partizana.

Sjajnu priliku za Partizan propustio je u 61. minutu Predrag Luka. Lopta je posle greške Miletića stigla do rezerviste crno-belih ali je golman Mišić na vreme ušao u udarac Požarevljanina i izbacio loptu u korner!

Osim dva solidna ali ne i opasna udarca ka golu Milana Lukača, Javor u drugom delu meča ne uspeva da učini ništa konkretnije. Partizan kontroliše tok utakmice a Saša Ilić udarcem po zemlji tera Sašu Mišića da se ispruži i zaustavi solidan pokušaj po zemlji.

Zapretio je Javor u 79. minutu preko Miloškovića koji je tukao sa osamnaest metara a Milan Lukač sjajnom intervencijom otklonio opasnost i sačuvao svoju mrežu i povredio desno rame.

Posle ukazane pomoći Milan Lukač mora da napusti teren zbog povrede ramena. Na gol će Živko Živković!

Završena je utakmica u Ivanjici a Partizan se posle 23. kola JSL izjednačio sa Crvenom zvezdom na čelu tabele barem do završetka večerašnjeg okršaja crveno-belih i Čukaričkog na "Marakani".

Javor Matis: Mišić, Đorđević (od 76' Gojačanin), Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Docić (od 67' Josović), Milošković, Veselinović, Čečarić (od 56' Dražić)

Partizan: Lukač (od 83' Ž. Živković), Vulićević, Obradović, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Lazović (od 55' Luka), Živković (od 74' Ninković), Ilić, Škuletić

Ne propustite