Jelena, Bojana i Aleksandra kao Rodik, Federer i Izner

Autor: Miloš Marković
petak 02.11.2012.
09:26
Izvor: Sportske.net

Pred odlučujući, istorijski duel Fed Kupa, u taboru srpske reprezentacije vlada odlična atmosfera. Treninzi protiču po planu i naše reprezentativke sa dosta optimizma dočekuju meč protiv Čehinja.

Srđan Stevanović
Srđan Stevanović

Povezane vesti

Dok se spremaju za odlučujući duel, duel koji će obeležiti sezonu iza njih, srpske devojke se sećaju posebnih trenutaka u Fed kupu.

„Imam dosta lepih sećanja sa Fed kup takmičenja tokom ovih 12 godina igranja. Teško mi je da izdvojim jedan, ali ako baš moram onda bi izdvojila meč u dublu protiv Slovačke 2011, odlučujući, Aleksandra Krunić i ja smo gubile 6:2, 5:1 40:15 i na kraju smo pobedili Slovačku, ušli u Svetsku grupu A i od tada nimo izgubili meč.“, rekla je Jelena Janković, a sa njom se složila i Aleksandra Krunić.

„Svakako bih istakla Slovačku. Jelena i ja smo gubile set i 5:1, odbranila sam dve meč lopte, treće se i ne sećam jer sam bila u euforiji. Sa Belgijom jako težak meč, tri seta, ali mislim da se ne može uporediti ništa sa Slovačkom obzirom na rezultat.“, rekla je Krunićeva.

Bojana Jovanovski na Fed kup gleda sa posebnim osvrtom na svoju karijeru.

„Fed kup za mene i moju profi karijeru ima veliki značaj. Mnogo toga je krenulo uzlaznom putanjom upravo kada sam odigrala moj prvi singl meč u nacionalnom dresu. Bilo je to u Areni, aprila 2010. godine protiv Slovačke, zabeležila sam pobedu nad Ribarikovom koja je bila visoko rangirana igračica, opasan protivnik i favorit. Iako niko nije očekivao, pobedila sam i to je veoma vazan trenutak za mene, tada se sve prelomilo i krenulo u pozitivnom pravcu.“

„Sigurno je da nikada neću zaboraviti meč u Novom Sadu, gde smo kao domaćini važili za autsajdere, igrali smo bez Jelene i Ane a uspeli smo da pobedimo jake Kanađanke, a tu je i meč u Belgiji ove godine, gde smo igrali u jako teškim uslovima, u hladnoj hali, Jelena nam se povredila i drugog odlučujćeg dana sve se činilo nemoguće, nemoguće da ćemo pobditi, posebno onaj dubl u kome smo Aleksandra i ja odigrale u jednom dahu i pobedile, a Srbija je otišla u polufinale Fed kupa.“, rekla je Jovanovska.

Sve tri teniserke složne su u oceni da će im protiv Čehinja biti izuzetno zahtevno, posebno iz ugla što su Safarova i Kvitova obe levoruke igračice čije je udarce, kako sve tri kažu, jako teško čitati.

Uz optimizam da će odigrati najbolje što mogu i da će obezbediti istorijski trijumf, naše tri teniserke su se osvrnule i na to koje bi aspetke igre volele da imaju iz muškog tenisa.

„Obzirom da me moj prvi trener Safonov uvek učio da igram što bliže muškom tenisu, da znam volej slajs i to sam sve naučila, obzirom na moju visinu i sve potreban mi je jači servis. Tako da mi dobar servis ne bi škodio, recimo servis Džona Iznera.“, rekla je Aleksandra Krunić.

Bojana bi kao, do naredne nedelje prvi reket sveta.

„Volela bih da imam servis kao Federer.“, kaže Bojana, dok je Jankovićeva bila neodlučna.

„Volela bih da imam servis Karlovića ili Rodika.“, istakla je popularna JJ.


Ne propustite