Jeremić odlazi u Njujork, šta će biti sa TSS-om?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.07.2012.
21:12
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Odlazak Vuka Jeremića na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ne bi trebalo da se bitnije odrazi na funkcionisanje Teniskog saveza čiji je predsednik. Bar za sada stižu takva uveravanja...

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Teniski savez Srbije suočava se sa potencijalnim problemima koji bi moglio da nastanu kao posledica imenovanja Vuka Jeremića ne mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

On na tu dužnost stupa 18. septembra, pa mu preostaje da radom Teniskog saveza upravlja ''na daljinu''.

Njegova portparolka Vesna Sekerezović u izjavi za ''Danas'' uverava da to neće predstavljati teškoću u finkcionisanju Saveza.

''Vuk Jeremić se neće odreći srpskog tenisa, kao što se nije odrekao ni mandata u Narodnoj skupštini. Tačno je da će biti manje prisutan, ali kad god bude dolazio u Beograd on će posvetiti i tenisu. Jedina promena je ta što će telefonska i komunikacija preko računara biti zastupljenije nego do sada, ali krajnji rezultat za tenis se neće menjati'', izjavila je Sekerezović.

Generalni direktor TSS Dušan Orlandić tvrdi da će najveći deo izvršnih obaveza pasti na leđa Upravnog odbora i njegovog predsednika Toplice Spasojevića, dok selektor Obradović tek očekuje razgovor sa Jeremićem na tu temu.

''On je doneo puno toga dobrog u srpski tenis, jer je kontaktima u svetu uz naše asove podržao razvoj, a ovdašnjim autoritetom doprineo da se poveća priliv novca. Verujem da će tako biti i u budućnosti, bez obzira na njegovo odsustvo u narednih godinu dana. Nadam se da će to biti potvrđeno kada se sastanemo'', poručio je Bogdan Obradović.

Ne propustite