Jojić vratio Partizan na vrh, debi Šaponjića!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2013.
16:56
Izvor: Sportske.net

Partizan boljom igrom u drugom poluvremenu uspeo da savlada Spartak i tako ponovo došao na lidersku poziciju. Miloš Jojić čovek odluke, postigao oba gola za crno-bele u utakmici koju je obeležio i debi 16-godišnjeg Ivana Šaponjića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ponovo su se vratili na prvo mesto na superligaškoj tabeli, pošto su na svom terenu, ali bez prisustva publike savladali Spartak sa 2:0.

Tako će poslednje kolo jesenjeg dela sezone crno-beli dočekati sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je na Karaburmi dva sata ranije savladala OFK Beograd.

Kao da je sumorna atmosfera na tribinama uspavala crno-bele, kojima je trebalo čitavih pola sata da konkretnije počnu da atakuju ka golu Branimira Aleksića.

U 32. minutu Filip Malbašić je odlično probio po desnoj strani, centrirao za Luku koji sa petnaestak metara pogađa prečku. Lopta se odbila u polje, da bi na kraju Jojić šutirao preko gola.

Malbašić je u tim trenucima bio vrlo zapažen, imao je i sam jednu lepo priliku posle solo akcije, ali je njegov snažan udarac sa petnaestak metara iskosa sa desne strane zaustavio Aleksić.

Golova nije bilo u prvom poluvremenu, a posle šest minuta igre u nastavku, penal za Partizan!

Posle kornera za crno-bele, jedan igrač gostiju je igrao rukom, a sudiuja Dimitrijević posle konsultacija sa pomoćnikom pokazuje na belu tačku. Jojić je šutirao, a Aleksić je nemoćan, iako je pogodio pravu stranu - 1:0.

Samo devet minuta kasnije, sve je praktično rešeno. Slobodan udarac za Partizan iskosa sa leve strane, sa dvadesetak metara - idealna pozicija za Jojića koji je još jednom savladao Aleksića za 2:0 i povratak Partizana na čelo tabele.

Do kraja, dva upečatljiva detalja. Prvo fenomelanla prilika Noskovića u 66. minutu, kada posle centaršuta Džugurdića na gol liniji nije uspeo da prosledi loptu u mrežu, a onda i ulazak talentovanog Ivana Šaponjića u igru umesto Malbašića. Šesnaestogodišnji Šaponjić je tako postao najmlađi fudbalerr koji je debitovao za Partizan u istoriji kluba iz Humske.

Tek što je ušao, imao je i lepu priliku da se upiše u strelce, ali debi ipak nije uspeo da kruniše golom.

Partizan: Stojković, Obradović, Petrović, Ostojić, Stanković, Marković, Ilić (Brašanac od 68.), Malbašić (Šaponjić od 77.), Jojić, Ninković (Đemba Đemba od 88.), Luka.

Spartak: Aleksić, Cicmil, Šarac (Vojvodić od 83.), Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Vidović (Farkaš od 73.), Radović, Mrkela (Džugurdić od 62.).




Ne propustite