Jokić: ''Navijači, podržite Vojvodinu!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.03.2014.
17:38
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Prvi čovek FK Vojvodina Milenko Jokić osvrnuo se u intervjuu za klupski sajt na protekli četvoromesečni period koliko je nova uprava na čelu kluba i izrazio zadovoljstvo onim što je do sada učinjeno. Kritike dela navijača su mu prosto neshvatljive i poziv

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Kad je u pitanju rad Upravnog odbora kluba, predsednik ovog tela Milenko Jokić naglasio je da je veliki deo posla urađen u proteklom periodu, ali da ima još dosta ciljeva koji treba da budu ostvareni u narednom periodu.

On je naglasio da Upravni odbor čine privrednici koji svojim sredstvima pomažu svakodnevno funkcionisanje kluba, kao i da ta sredstva nisu mala.

''Na primer, za mesec mart nam je potrebno 3.500.000 dinara samo za život i takmičarske aktivnosti svih selekcija. U proteklom periodu smo izmirili porez u iznosu od 145.000.000 dinara.

Tvrdim da je to iznos veći nego što su svi sportski klubovi u Pokrajini Vojvodini uplatili poreza. Izmirili smo sve plate za 2013. godinu (radna zajednica i igrači), a vrlo brzo ćemo izmiriti i januarsku za ovu godinu.  U FK Vojvodina svi imaju markice za zdravstveno osiguranje i uplaćen penzijski staž''
,
ističe Jokić.


Što se tiče aktuuelnog igračkog kadra Vojvodine, Jokić je ponovio da je orijentacija kluba u narednom periodu da se pruži prilika što većem broju igrača iz omladinske škole Vojvodine i da taj pristup za sada daje očekivane rezultate.

''Branko Babić je poznat kao trener koji zna da radi sa mladim igračima i mi smo time zadovoljni. Na poslednjoj utakmici protiv FK Voždovac od 18 igrača, njih devet su bili iz naše omladinske škole, a sedam je rođeno u Novom Sadu. Od 25 licenciranih igrača, 16 je poniklo u našoj omladinskoj školi.

Od 25 licenciranih igrača, 16 je rođeno na teritoriji Pokrajine Vojvodine. Klub danas nema stranca u ekipi. Svi igrači imaju srpski pasoš. Mislim da smo postigli ono što većina navijača želi, a to je posvećenost onim igračima koje smo mi stvorili ili koji su stigli iz okoline Novog Sada''
,
istakao je Jokić.


Ove godine Vojvodina obeležava 100 godina postojanja. Taj jubilej će se adekvatno obeležiti, ali Jokić naglašava da klub ne stoji iza organizacije koncerta koji je ovih dana najavljivan u medijima.

''FK Vojvodina ograđuje od najava u pojedinim medijima da organizujemo nekakav koncert povodom 100 godina od osnivanja, a mi ne znamo ko stoji iza toga'', jasan je Jokić.

Ono što aktuelnom rukovodstvu otežava posao da Vojvodinu postavi na stabilne osnove jeste nezadovoljstvo dela navijača, koje se sve češće izražava i tokom utakmica
. S obzirom da Vojvodina ima priliku da ovu sezonu završi sa trofejom Kupa Srbije, podrška navijača joj je neophodna, pa Jokić poziva sve kojima je Vojvodina u srcu, da podrže mladi tim na čelu sa trenerom Babićem, kako bi se svi zajedno radovali na kraju sezone.

''Jedna grupa navijača počela da omalovažava rad Upravnog odbora. Posle svakog primljenog gola, ta grupa je galamila i vikala: 'Uprava napolje'. Pitam se da li to pojedinci žele da FK Vojvodina gubi?!

Mišljenja sam da je urađeno dosta toga i da treba da podrže ovu mladu ekipu pred kojom je borba za osvajanje KUP-a, jer priča da nismo trebali da prodamo neke igrače ne pije vodu.

Upravni odbor se odredio prema onom što je fudbal danas, da proda igrače kojim ističe ugovor i koji ne žele da ga produže. Izborna Skupština će dati mogućnost svakome da predloži predsednika i članove Upravnog odbora.


Na žalost, teško da će neko u nesređenoj vlasničkoj strukturi fudbala doneti klubu 2,5 – 3 miliona evra, a da pri tom ne mora da prodaje igrače. Dok ne bude privatizacije klubova, jedini izvor sredstava će biti prodaja igrača, a svidelo se to nekome ili ne, to je jedina istina.


Zato pozivam navijače da u ovoj godini jubileja podrže naš mladi tim, da probamo da dođemo do pehara Kupa Srbije'',
zaključio je predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina.

Ne propustite