Još jedan šok - Valensiji bod u Madridu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 04.05.2014.
22:54
Izvor: Sportske.net

Neverovatno kolo u španskoj Primeri, sva tri konkurenta za titulu su izgubila bodove, a poslednji u nizu je Real Madrid koji je odigrao nerešeno sa Valensijom, 2:2.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Nakon današnjeg poraza Atletika iz Madrida njihov gradski rival je mogao da se izjednači po broju bodova na tabeli španskog prvenstva, a na tom putu im se isprečila Valensija.

Real je počeo meč bez Modrića koji je povređen, dok je Di Marija meč počeo sa klupe. Takođe, ovaj meč je obeležio i povratak Samija Kedire među 11 u ekipu Reala.

Prvih desetak minuta pripalo je ekipi iz prestonice, Ronaldo i Benzema su pretili, ali bez nekog većeg uspeha, Dijego Alveš je bio odličan na golu.

Negde od 15. minuta Valensija je krenula odlučnije i ušla je u meč. Upravo u tom minutu je Feihuli pripretio, ali je Dijego Lopez bio odličan na drugoj strani.

Valensija je vremenom postajala sve opasnija, Feihuli je još jednom pripretio Dijegu Lopezu, ali je golman domaćih već tada istakao kandidaturu za igrača meča odbranivši loptu i poslavši je preko prečke.

Ipak, nakon izvedenog kornera lopta je preskočila Marsela, došla do Matjea koji je loptu sa nekihi 5 metara poslao u nebranjeni ugao. Bio je to šok na stadionu Reala, 0:1 u 44. minutu, a tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Umesto Iljaramendija je na poluvremenu ušao Di Marija, što je dovelo do ofanzivnije igre Kraljeva. U prvih deset minuta ponovo je briljirao Alveš, ali i odbrana Valensije, sve do 59. minuta.

Di Marija je poslao jednu loptu u šesanesterac, na drugojo stativi je sačekao Ronaldo i glavom uposlio Ramosa koji postiže svoj četvrti gol na poslednje tri utakmice za izjednačenje.

Spain Soccer La Liga

foto: Beta

Ipak, samo pet minuta kasnije Valensija ponovo šokira Real. Feihuli je sjajno uposlio Pareha koji sa nekih 10 metara šalje loptu u mrežu za veliku radost navijača Valensije.

Do kraja meča je ostajalo sve manje vremena, Ronaldo je pokušavao, baš kao i Morata i Benzema, ali bez uspeha. 

Ipak, Ronaldo je na neverovatan način uspeo da savlada golmana Valensije, nakon centaršuta Di Marije postigao je sjajan pogodak petom i vratio nadu svom timu da može do titule! Igrao se drugi minut nadoknade, a ovo je bio pedeseti gol Ronalda ove sezone!

Ipak, do kraja meča Real nije uspeo da savlada Alveša, tako da je Valensija na radost Atletika odnela bod sa Bernabeua, iako su Morata i Ronaldo imali po jednu šansu do kraja utakmice.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Ne propustite