Još jedan Srbin u Tuluzu - Dušan Veškovac!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.01.2014.
11:18
Izvor: Sportske.net

Posle dobrih iskustava sa nekadašnjim prvotimcoma Crvene zvezde Pavlom Ninkovim i Urošem Spajićem, čelnici francuskog prvoligaša odlučili da angažuju još jednog srpskog internacionalca.

tfc.info
tfc.info

Povezane vesti

U pitanju je Dušan Veškovac, 27-godišnji defanzivac, koji je svoju karijeru gradio korak po korak, nekako tiho, da bi sada, u zrelim igračkim godinama ostvario svoj najznačajniji transfer u karijeri.

Fudbbalsku karijeru počeo je u Kruševcu, u dresu Napretka, da bi 2004. godine prešao u redove beogradskog Obilića. Tu je odigrao 18 mečeca, ali se nije dugo zadržao, pa je naredne sezone obukao dres čačanskog Borca.

Od 2006. počinje njegova inostrana karijera. Preselio se u Švajcarsku, u ekipu Volena, tu se odlično snašao i dve sezone kasnije prešao je u Lucern.

Njegov fudbalski napredak nastavljen je i u ovom klubu, pa 2011. godine ostvaruje transfer u ekipu Jang Bojsa.

Na 74 nastupa u ovom klubu, svojim kvalitetima na mestu štopera i borbenošću na terenu, skrenuo je pažnju i čelnih ljudi francuskog Tuluza i posle kraćih najava, ovaj transfer je ovih dana i okončan, pa je Dušan Veškovac i zvanično predstavljen u ovom klubu kao već treći Srbin koji će u nastavku sezone nastupati za ovaj klub.

Ugovor je potpisan na tri i po godine, do juna 2017. godine, a prema dostupnim informacijama, transfer je vredan 800.000 evra.

U svakom slučaju, radi se o iskusnom, kvalitetnom igraču, na koga i u našem nacionalnom timu u narednom periodu treba da obrate mnogo više pažnje.


Ne propustite