Jovanović: "Bacanja nas koštala finala"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.04.2012.
19:18
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Košarkaši Partizana zaustavljeni su u polufinalu Jadranske lige nakon poraza od Cedevite (56:68). Crno-beli neće moći da brane pehar u finalu a trener Partizana smatra da je neuspeh došao zbog velikog pritiska i promašaja sa linije penala.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

U popnedeljak uveče biće poznat novi šampion Regionalne lige pošto će se u finalnom duelu sastati Makabi i Cedevita. Partizan će nakon pet godina dominacije morati da preda pehar drugoj ekipi.

Vlada Jovanović nije u potpunosti razočaran igrom svojih igrača pošto su mnoge stvari uticale na poraz od Cedevite. Konkretno, igra je bila na prosečnom nivou a razlog poraza je veliki pritisak koji su igrači trpeli i promašaji sa penala u odsudnim trenucima.

"Mogu da budem zadovoljan, jer smo zaustavili njihove ključne igrače. Cedevitu smo spustili ispod 70 poena. A imaju prosek 85. Čini mi se da smo podlegli pritisku što se najbolje videlo upravo kroz promašena slobodna bacanja, a to je segment u kojem smo bili među najboljima" zaključio je Jovanović.

Problem koji se javlja iz godine u godinu ovoga puta je osujetio Partizan da dođe do trofeja na "Jadranu." Prošla sezona je bila sklop srećnih okolnosti jer odlasci igrača svake godine uzdrmaju crno-bele.

"Odlaze oni koji su nosili najveći teret. Prošle godine smo to majstorski premostili, zahvaljujući najiskusinijima, Kecmanu, Božiću, ali i Veselom. Ove godine bili smo primorani da napravimo kompletno novi tim" rekao je mladi stručnjak.

Za kraj, Jovanović je pružio podršku čitavoj ekipi i izrazio verovanje da će Partizan ponovo postizati uspehe na koje su navijači navikli tokom prethodnih sezona.

Ne propustite