Jovanović: "Jaka odbrana i "trojke" srušile Cibonu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.02.2012.
20:13
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana polako navikavaju svoju publiku da u mečevima sa Cibonom očekuju neizvesne završnice. Večeras je meč u Zagrebu dobijen ali tek nakon produžetka. Trener Partizana izneo je svoje utiske o meču.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Partizan je nakon još jednog neizvesnog susreta sa Cibonom uspeo da iz Zagreba ode trijumfalno. Ovoga puta nije bilo Kecmanove "trojke" da reši meč ali su se za to pobrinuli njegovi saigrači koji su u produžetku ipak savladali Zagrepčane.

Znali su igrači Partizana da neće biti lako ali su ipak smogli snage da savladaju teškog protivnika.

"Znali smo šta nas očekuje u Zagrebu posle jako napornog kupa koji nas je iscrpeo i mentalno i fizički. Znali smo da meč neće biti rešen brzo i hteli smo da u njemu ostanemo što duže" rekao je za klupski sajt Vlada Jovanović.

On je još istakao da se promena na klupi Cibone oseća te da je novi trener, Jasmin Repeša, puno toga unapredio u igri svog tima. Samim tim, posao za Jovanovićeve momke bio je znatno teži.

Ključ uspeha u večerašnjem meču po Jovanoviću leži u boljoj igri u drugom poluvremenu.

"Prvo poluvreme smo uz lošu realizaciju za dva poena održavali ravnotežu skokom u napadu. U drugom poluvremenu smo pre svega dobrom odbranom i šutem za tri poena ušli u produžetak, u kom smo imali dobru ideju, bili koncentrisani u odbrani i zasluženo pobedili" konstatovao je srpski stručnjak na klupi Partizana.

Ne propustite