Jovanovski: "I protiv Jelene na sve ili ništa"

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2013.
19:40
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poručila je da će i u predstojećem duelu sa Jelenom Janković igrati na isti način kao protiv Karoline Voznijacki koju je danas eliminisala u prvom kolu WTA turnira u Rimu.

Foto: Neda Miletić
Foto: Neda Miletić

Povezane vesti

Bojana Jovanovski napravila je najveće iznenađenje u prvom kolu turnira u Rimu pošto je savladala desetu nositeljku Karolinu Voznijacki, nekada prvu teniserku sveta.

Bojana je do trijumfa došla posle preokreta u trećem setu a nakon meča je priznala da od bolova nije smela ni da sedi u pauzi između gemova.

"Presrećna sam. I dalje ne mogu da verujem da sam uspela da 'izvučem' ovakav meč. Gubila sam 4:0 i 30:0 u trećem setu, imala sam grčeve, bukvalno jedva stajala na terenu. Nisam bila spremna, dugo sam bila povređena, tako da se to odrazilo na moju igru. Ipak, imala sam veliku želju i volju. Dva puta sam gubila od nje tesne mečeve, tako da sam jako srećna" poručila je Bojana i dodala,

"Celo telo mi je dosta slabo, tako da je sve krenulo ođednom. Prvo sam osetila bol u butini, potom su usledili grčevi, jedna pa druga noga. Uopšte nisam sedala kad je bila promena strana, jer nisam znala kako da sednem. Zato sam stajala, pokušavala da se istežem. Najgore mi je bilo na servisu, probala sam više da skratim poene, da igram agresivnije i uspela sam" zaključila je srpska teniserka.

U narednom kolu Bojana će odmeriti snage sa zemljakinjom Jelenom Janković sa kojom je u dosadašnjem toku karijere odigrala dva meča i ima polovičan učinak.

"Iskreno, nisam uopšte razmišljala o tom meču, ali žao mi je što igramo već u drugom kolu. Ne znam, možda ću primeniti neku sličnu taktiku kao protiv Voznijacki. Ona je sličan tip igračice, ali Jelena ima bolji servis i agresivniji forhend i bekhend. Probaću da igram svoju igru, pa šta bude" istakla je Jovanovski.

Bojana je dodala da će joj podvig u duelu sa Voznijacki poslužiti da podigne samopouzdanje pred drugi Grend slem u sezoni.

"Šljaka nije moja podloga i svaka mi pobeda znači, posebno ova protiv tako dobre igračice i bivšeg broja jedan, skoro kao i one na Australijan openu kada sam stigla do četvrtog kola. Dobro je što se sve ovo dešava pred Rolan Garos, to mi podiže samopouzdanje" završila je Jovanovski.

Ne propustite