JSL: Crvena zvezda - Čukarički (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.04.2014.
18:55
Izvor: Sportske.net

Pod pritiskom koji je nametnuo trijumf Partizana u Ivanjici, ali i zbog vesti koja je stigla iz UEFA, fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sjajan meč protiv Čukaričkog i upisali 13. uzastopnu pobedu u JSL.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda je tako stigla do 13. uzastopne pobede u šampionatu koja joj garantuje ostanak na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na Partizan.

U završnici susreta Mrđa je imao odličnu priliku da donese Zvezdi još jednu pobedu sa pet datih golova ali se golman Ristić istakao dobrom intervencijom.

Napravio je i Slaviša Stojanović dve promene u postavci svog tima čime je pokazao očiglednu nameru da njegov tim sačuva prednost i mirno privede utamicu kraju.

Trener Čukaričkog Vladan Matić pokušava da probudi svoj tim promenom napadača. Od 66. minuta igre na terenu je iskusni Nenad Mirosavljević koji je zamenio strelca jedinog gola za goste na večerašnjem susretu.


Od 56. minuta Zvezda ima prednost od 4:1! Darko Lazović izašao je pred Ristića i dobro šutirao ali je golman Čukaričkog kratko odbio loptu na koju je natrčao Dragan Mrđa kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu gostiju i uveća prednost Crvene zvezde!


Ne dozvoljava Zvezda gostima da se vrate u utakmicu a novi udarci Lazovića i Milijaša najavili su da bi prednost crveno-belih uskoro mogla da bude uvećana.


Samo pet minuta igre u drugom delu susreta bilo je dovoljno Crvenoj zvezdi da povisi prednost na 3:1. Mrđa je oboren u šesnaestercu a siguran realizator opravdano dosuđene najstrože kazne bio je Darko Lazović, koji je tako stigao do het-trika!


Počelo je drugo poluvreme dvema prilikama za domaće. Dva puta je Aleksandar Kovačević tukao ka golu Ristića ali je prvi udarac zaustavio golman Čukaričkog a potom je vezista crveno-belih poslao loptu pored gola.


Prenuo je pogodak gostiju izabranike Slaviše Stojanovića pa Pečnik i Lazović prave akciju koju drugim pogotkom na utakmici završava Čačanin iz redova Crvene zvezde. Domaćin u poslednjem minutu prvog dela dolazi do prednosti od 2:1!


Posle greške Dejana Kelhara mladi napadač Čukaričkog koristi priliku da izađe sam pred Bobana Bajkovića i zatrese mrežu za 1:1!


Kaptien Crvene zvezde namučio je golmana gostiju u 39. minutu a posle kornera za domaće Kasalicino "vešanje" ne igraču Čukaričkog nije protumačeno kao faul pa napadač crveno-belih ne uspeva da pogodi mrežu Čukaričkog.

Posle dvadesetominutne uspavanke na "Marakani", rasplamsala se borba a viđena je još po jedna prilika na obe strane. Slavoljub Srnić poslao je loptu preko gola Bobana Bajkovića, dok je na drugoj strani Mrđa, iz izgledne prilike, šutirao pravo u golmana Čukaričkog.

Na isteku pola časa igre Zvezda ne uspeva da duplira prednost iako je Mrđa imao stopostotnu priliku. Darko Lazović ga je uposlio, kao na tacni, ali je najbolji strelac JSL neometan poslao loptu u zemlju, a onda je ona završila preko prečke Ristićevog gola.

Izabranici Slaviše Stojanovića potpuno su se povukli posle datog gola. Crveno-beli već dvadeset minuta pušta goste da kontrolišu igru i deluje kao tim koji čeka na grešku da bi stigao do drugog gola.

Uvodnih desetak minuta igre donelo je visok tempo igre ali je Zvezda posle datog gola, postepeno počela da "spušta loptu" i da čeka grešku rivala, ne bi li uvećala prednost.

Iako su primili šok-gol u trećem minutu susreta, "Brđani" ne pokazuju da su uzdrmani i već u petom minutu prvi put prete Bobanu Bajkoviću.


A onda, posle greške fudbalera Čukaričkog, Lazović uzima loptu i u nezaustavljivom sprintu dolazi do šesnaesterca gostiju i postiže vodeći pogodak za crveno-bele!

Počeo je derbi meč 23. kola Jelen Superlige. Crvena zvezda već posle dva minuta igre dolazi do prve poluprilike ali golman Ristić na vreme interveniše ispred Filipa Kasalice koji danas menja povređenog Daudu.

Crvena zvezda
- Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 88' Nenadić), Kovačević, Lazović (od 79' Gogić), Milijaš, Ninković (od 75' Savićević), Kasalica, Mrđa

Čukarički - Ristić, Stojković, Pavlović, Pojasentin, Brežančić, D. Srnić, S. Srnić, Matić, Bojić, Mandić (od 66' Mirosavljević), Stojiljković (od 88' Sekulić)

Ne propustite