JSL: Crvena zvezda - Radnički Niš (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.04.2014.
18:04
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša u okviru 25. kola JSL, pa posle današnjeg trijumfa imaju šest bodova više u odnosu na Partizan kojem gostuju u subotu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Završena je utakmica na stadionu Crvene zvezde. Domaćin je vezao 15. uzastopnu pobedu u JSL i povećao prednost u odnosu na Partizan na šest bodova pred subotnji "večiti derbi".

Privodi Zvezda posao kraju i nalazi se na samo nekoliko minuta od 15. uzastopne pobede u JSL.


Nakon greške fudbalera Radničkog u opasnoj zoni Mrđa i Milijaš prave dupli pas a najbolji strelac lige obilazi golmana Filipovića i šalje loptu u mrežu za 2:0!


Novu sjajnu asistenciju Miloša Ninkovića u 65. minutu nije iskoristio Dragan Mrđa. Udarac Zvezdinog napadača bio je jako dobar ali je Filipović još jednom sjajnom intervencijom ostavio Radnički u igri.

Nakon vodećeg gola koji su crveno-beli postigli u 49. minutu susreta ne može se izdvojiti ništa interesantno jer se igra uglavnom odvija na sredini terena i nema prilika ni na jednoj strani.


Krenula je Zvezda agresivno od prvog minuta nastavka što je rezultiralo pogotkom u 49. minutu susreta! Posle greške Stojanovića kraj aut linije Ninković je poslao loptu ka Rakiću a ovaj matira Filipovića za 1:0!


Nastavljen je duel Crvene zvezde i Radničkog iz Niša koji za domaći tim nosi ogroman ulog ali superligaš iz grada na Nišavi za sada odoleva crveno-belima.

Drugi minut nadoknade mogao je da donese prednost Crvenoj zvezdi ali kontranapad koji su izveli Lazović i Ninković nije doneo promenu rezultata pa se na odmor otišlo bez golova.

Minut pre kraja prvog dela igre Kovačević je imao sjajnu priliku nakon prodora i asistencije Dragana Mrđe, ali je vezista crveno-belih izblokiran u odsudnom trenutku od strane Milana Ćuluma.

U završnici prvog dela igre mogao je Radnički do izgledne prilike ali je Stojanović oboren na dvadesetak metara od gola što sudija Santrač nije okarakterisao kao prekršaj.

Petnaestominutnu uspavanku na "Marakani" prekinuo je Đorđe Rakić pokušajem sa 18 metara u 34. minutu susreta. Napadač crveno-belih bio je sebičan u datoj situaciji jer je loptu mogao da doda Mrđi a udarac koji je uputio Filipović je ukrotio sjajnom intervencijom.

Posle asistencije Miloša Ninkovića Rakić nije uspeo da stigne do lopte ali je posle odbitka pokušao Mrđa i bio izblokiran od strane Bulatovića koji je na taj način spasao siguran gol najboljeg strelca lige.

Najozbiljnija prilika u dosadašnjem toku susreta viđena je u 15. minutu nakon Nenadićevog prodora i centrašuta koji završava na nozi Darka Lazovića ali krilni napadač crveno-belih ne šutira dovoljno dobro iz izgledne pozicije, pa Filipović uspeva da uhvati loptu.

Fudbaleri Crvene zvezde deluju opušteno na startu utakmice pa nema tako velikog pritiska na goste u ovodnih 15 minuta utakmice što je rezultatiralo udarcima sa distance koji su završili daleko od gola Radničkog.

Prva prilika za crveno-bele usledila je posle dvadesetak sekundi a pogodak Dragana Mrđe poništen je zbog ofsjad pozicije.

Počela je utakmica na stadionu Crvene zvezde. Izabranici Slaviše Stojanovića imaju priliku da već večeras uvećaju bodovnu prednost u odnosu na Partizan i tako stave ruku na šampionski trofej posle šest sezona posta.


Crvena zvezda
- Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Milijaš, Ninković, Kovačević, Lazović (od 64' Gogić), Mrđa (od 88' Onjilo), Rakić (od 71' Savićević)

Radnički Niš - Filipović, Pauljević, Bulatović, Kosorić, Pavlović, Jovanović, Ćulum, Trišović (od 56' Petrović), Krstić (od 66' Kolarević), Pejčić, Stojanović (od 78' Marjanović)

Ne propustite