JSL - Konačno svako igra za nešto!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 31.03.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Zvezda nastavlja strašan niz, Partizan je prati u stopu, nekako se derbi 26. aprila nazire kao dan odluke. Ipak, još je četiri kola do tada, Zvezda ima dva teška gostovanja. Gužva u borbi za Evropu, na dnu Rad izgleda kao prvi putnik u PLS. Prvenstvo zani

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Postaje mononoto, Zvezda i Partizan pobeđuju i hitaju ka raspletu 26. aprila. Kako sada stvari stoje sve je izvesnije da će derbi odlučiti prvaka, mada se oba tima nadaju kiksu rivala.

Kakav je raspored do tada?

Zvezda će na dva teška gostovanja, u Subotici je tradicija poslednjih godina takva da navijači sa pravom strepe, a u Novom Pazaru nije lako igrati. Neće lideru biti lako ni kod kuće jer "Čuka" je jedna od naših najboljih ekipa, a Radnički iz Niša nije bez razloga u gornjem domu.

Što se Partizana tiče njima je teže kod kuće, u Humsku stižu timovi koji se bore za Evropu, nepredvidiva Vojvodina i uvek opasna Jagodina. Ni na strani neće biti lako u Kruševcu, pa i u Ivanjici gde se Javor bori za opstanak.

Ali, treba reći i da beogradski "Večiti" deluju nedodirljivo, ove nedelje su dobili bez po muke, Zvezda je odigrala možda i najbolju prolećnu partiju, a Partizan je lako prošao "Karaburmu".

Što se bitke za Evropu tiče, Vojvodina i Jagodina su uhvatile priključak sa Čukom i Pazarcima, svi timovi imaju šansu, baš je gužva, s tim što Novosađani i Jagodinci mogu u Evropu preko kupa.

Na dnu, Rad je posle Kragujevca izgubio i u Užicu, pa izgleda kao sigurni putnik u PLS. Ipak, ako dobiju mali beogradski derbi naredne nedelje protiv "Romantičara" vraćaju se u trku. Donji Srem je preslišao Kragujevčane i ponovo ih uvukao u borbu za opstanak, pa Šumadinci imaju imperativ protiv Slobode na "Čika Dači" narednog vikenda.

Od 11. Slobode sa 23 boda svi strepe, ako Rad otpadne u narednim kolima, još je jedno mesto za niži rang, a podsetimo da 14. igra baraž. Na toj poziciji sada je Javor koji naredne nedelje gostuje u Nišu.

Ono što prvenstvo čini zanimljivim je što svi igraju za nešto, sada je to jasno, mada smo već takvu situaciju najavili pre par nedelja. Naime, timovi su prilično izjednačeni, ako ne gledamo sam vrh, pa u odsustvu kvaliteta, svakako da to donosi određenu dozu neizvesnosti. O regularnost i da ne pričamo, mada se ta presuda izriče u poslednjim kolima kada se stvari rasčiste.

Što se sudija tiče, dobro je da ovog ponedeljka nisu na "posteru", ali očekujte da se kuknjava nastavi, jer Srbi bez toga ne mogu, fudbal ili nešto drugo, sasvim je svejedno, uvek skini odgovornost sa sebe i pojuri krivca...

Ne propustite