JSL: Novi Pazar - Crvena zvezda 0-1 (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.04.2014.
15:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno odradili pred sobom verovatno najteži zadatak u dosadašnjem toku prolećnog dela šampionata. U Novom Pazaru crveno-beli slavili spektakularnim golom Nenada Milijaša. Darko Lazović nije iskoristio penal u 60. minutu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Mogao je Novi Pazar već posle prve prave prilike da poravna rezultat ali je Asmir Kecap loše zahvatio loptu posle kornera i poslao je pored leve stative gola Bobana Bajkovića.

Konstantan je pritisak Novog Pazara u poslednjih petnaestak minuta ali se iz većeg poseda lopte još uvek nije izrodila prava prilika.

Pogodak koji su crveno-beli postigli u ranoj fazi utakmice naterao je fudbalere domaćeg sastava da krenu agresivnije i napadnu gol Bobana Bajkovića ali za sada nema konkretne pretnje za golmana Crvene zvezde.

Samo dva minuta posle Milijaševog gola Zvezda preko Mrđe stiže do prve sjajne prilike iz igre. Mrđa je šutirao iskosa, sa desne strane, a Marko Šimić je dobrom intervencijom sprečio novi gol.

Prva trećina prvog poluvremena protekla je bez pravih prilika a prvi pravi udarac ka golu završio je iza leđa Marka Šimića. Nenad Milijaš raspalio je iz slobodnjaka sa preko 30 metara i postigao jedan od najlepših golova sezone za prednost Zvezde od 0:1!

Gol možete videti OVDE.

U istom trenutku kada su navijači Crvene zvezde ušli u sektor koji im je namenjen dogodila se nemila scena, Jedan od navijača Crvene zvezde koji se popeo na zaštitnu ogradu da okači zastavu pao je sa nešto veće visine i povredio se zbog čega je odmah prebačen u bolnicu.


Tokom šestog minuta igre na stadion su počele da pristižu pristalice gostujućeg kluba koje su na stadion u Novom Pazaru stigle u pratnji policije.


Osim prekršaja Aleksandra Kovačevića nad kapitenom Novog Pazara koji je mogao da bude kažnjen javnom opomenom, a nije, ništa posebno se nije dogodilo u prvih pet minuta susreta.

Počela je utakmica u Novom Pazaru a prelep kolorit koji su priredili domaći navijači na tribinama obeležio je početak susreta.

Duel na stadionu kraj Jošanice počinje od 16 časova a loše vreme moglo bi da pokvari fudbalski spektakl kakav se očekuje u Novom Pazaru.

Utakmica 24. kola Jelen Superlige između Novog Pazara i Crvene zvezde imala je uvertiru u vidu zabrana i dozvola za prisustvo publike i gostujućih navijača.

Početkom drugog poluvremena, prva nešto veća opasnost pred golom Crvene zvezde, rezervista Selimović je pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla iznad prečke.

Primetno je da su domaći u nastavku ambiciozniji, konkretniji, ali još uvek nema pravog iskušenja za golmana Bajkovića.

A onda, kada se činilo da Pazarci preuzimaju inicijativu - penal za Zvezdu! Nejc Pečnik je bio u prodoru, a njegov kontakt sa protivničkim igračem, sudija Jovanetić je okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Loptu je uzeo Darko Lazović, gađao u donji desni ugao gola domaćih, ali Šimić brani! Ostaje 0-1, igra se 60. minut!

Od tog trenutka i atmosfera je ''vrelija'' na stadionu, domaći navijači sada vide nadu da njihov tim ipak može da izbegne poraz.

Zvezda pojačava pritisak, izveli su crveno-beli i dva kornera u ovim trenucima, ali su se domaći odbranili.

U 74. minutu nova sporna situacija, ali pred golom Crvene zvezde. Pao je Selimović u kaznenom prostoru gostiju, ali ovog puta sudija Jovanetić se nije oglasio.

Ulazimo i u sam finbiš ovog meča, nema bitnijih promena situacije na terenu, Zvezda, utisak je, rutinski privodi posao kraju.

Novi Pazar
- Šimić, Stevanović (Arifović od 14.), Vuković, Otašević, Đorđević, Ragipović, Pavlović, Obrovac, Rusmir (Selimović od 46.), Kecap (Popović od 48.), Arsenijević

Crvena zvezda - Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš (Gogić od 70.), Ninković, Lazović (Rakić od 87.), Pečnik (Kasalica od 73.), Mrđa

Ne propustite