JSL - Partizan titule ređa, "Delije" ne odustaju, u Kragujevcu Titanik...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 11.03.2013.
10:10
Izvor: Sportske.net

Ni posle 18. kola ništa se nije promenilo, Partizan prošao Jagodinu, žuri im se do nove titule. "Delije" napravile sjajan ambijent, ali Zvezda se ne pita na -8. Kragujevčani tonu kao Titanik...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nadanja na "Marakani" da će Jagodinci zaustaviti šampiona su se izjalovila, Partizan je prošao jedno od najtežih gostovanja i napravio veliki korak ka tituli.

"Samo nek on titule ređa, Jug će mu biti vetar u leđa", napisali su "Grobari", a njihov tim je pred novom krunom, teško je verovati da bi mogli da ispuste ogromnu prednost, iako je u igri još 36 bodova.

Zvezda je dobila Pazarce, ponovo su najbolji deo na "Marakani" bili navijači, svojom porukom su pokazali da ne odustaju. No, gotovo je izvesno da će crveno-beli i ove sezone ostati bez titule.

Vojvodina je osvojila bod u Borči, ali nebitno je hoće li biti drugi ili treći, gledaju ka kup takmičenju, polufinale je u sredu, dočekuju "Romantičare", dok u drugom meču Javor igra protiv Jagodine. Naravno, u polufinalu su na programu dve utakmice.

Rad, Sloboda i Javor još gaje evropske ambicije, Ivanjičani su odoleli u Subotici, i ovog proleća pokazuju da rezultati iz prvog dela nisu slučajnost.

Rad je posle Kragujevca, odoleo i u Smederevu, međutim ni jednom ni drugom timu remi ne odgovara. Ako žele da se bore za top 4, "Građevinari" moraju da pobeđuju, a Smederevci su zakucani za dno, PLS je iza ugla.

Tamo bi mogli da im se pridruže Kragujevčani koji su nastavili u jesenjem stilu. Poraz od imenjaka iz Niša ih je približio ponoru, tim koji je prošle sezone pobrao aplauze sada je kao Titanik.

Nije još ništa izgubljeno, BSK ima samo dva boda prednosti, ali kako Radnički igra teško da ima razloga za optimizam u nastavku.

Kuljani su ostvarili zlatnu pobedu nad OFK Beogradom, napravili korak ka opstanku i Pećinčani mogu da budu zadovoljni remijem protiv Slobode, iako su formalno domaćini.

Sledeći vikend je Zvezda u Nišu, Partizan čeka OFK Beograd, Vojvodina igra sa Donjim Sremom, borbu za Evropu videćemo u Užicu gde gostuje Jagodina. Kragujevčani imaju jednu od poslednjih šansi, protiv Hajduka kod kuće...

Ne propustite