JSL: Sloboda - Partizan (kraj)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 04.04.2013.
16:01
Izvor: Sportske.net

Završen je poslednji meč 21. kola JSL između Slobode i Partizana. Šampion u Užicu upisao i drugi uzastopni remi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Treneri oba tima odlučili su se za sledeće sastave:

Sloboda: Ranković, Vasilić, Knežević, Ranđelović (od 90' Davronov), Pejović, Gojković, Pilipović, Purić (od 87' Memedović), Tijago Galvao, Lovrić, Bajić.

Partizan: Stojković, Miljković, Stanković, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, Ilić (od 64' Kojić), Luka (od 69' Eliomar Silva), Šćepović (od 77' Ninković), Mitrović.

Obe ekipe ulaze u meč prilično oprezno, navjači prave divan prizor...

Crno-beli prvi prete preko Mitorvića u 10-om minutu, koji se ne snalazi najbolje u kontri pet na tri, jer njegov udarac uspeva da ukroti golman Ranković i izboje loptu u korner.

U 19-om minutu velika prilka za domaće, posle neobjašnjivog previda sudije Glođovića. Golmanu lidera šampionata Vladimiru Stojkoviću, nakon jedne intervencije Pejović rukom izboija loptu iz naručja, šutira ka golu, ali Ivanov izbacuje loptu s gol linije u korner.

Osam minuta kasnije, stopostotna šansa za Brašanca, koji ostaje na 7-8 metara sa Rankovićem oči u oči, ali golman Užičana izlazi kao pobednik ovog duela.

Do kraja prvog poluvremena beležimo par poluprilika na obe strane, ali na semaforu ostaje 0:0.

Početak drugog poluvremena obeležilo je nekoliko kvalitetnih prilika na obe strane. Pripretili su gosti preko Ilića i Mitrovića ali su oba puta fudbaleri Partizana bili izblokirani.

Filipović je u 50. minutu uputio sjajan udarac ka golu Vladimira Stojkovića ali je lopta završila pola metra pored desne stative gola Partizana.

Samo dva minuta kasnije usledila je kolosalna prilika pred golom Slobode kada je Mitrović uposlio Šćepovića a ovaj je u situaciji 1 na 1 sa Rankovićem poslao loptu tik pored desne stative gola domaćih pa nakon 55. minuta igre ostaje 0:0.

Pritiska Partizan ekipu Slobode i ima kontrolu nad utakmicom ali nakon Šćepovićeve prilike u 52. minutu nije šampion Srbije uspeo da ugrozi golmana Rankovića.

U 64. minutu Vladimir Vermezović odlučuje da krene u totalnu ofanzivu. U igri je i treći napadač Nemanja Kojić a teren je napustio Saša Ilić.

Samo desetak sekundi pošto je Partizan promenio formaciju i krenuo još ofanzivnije stvorio je Mitrović sjajnu priliku. Sve je napadač Partizana odradio u maniru iskusnog centarfora, izbacio defanzivce Slobode iz igre, ali je ponovo Ranković nogom skinuo zicer i za sada izrasta u junaka meča.

Neverovatna prilika za Slobodu u 72. minutu! Pejović je izašao sam pred golmana Partizana ali je Stojković izašao na 11 metara od gola, skratio ugao fudbaleru Slobode, i sačuvao svoju mrežu.

Utakmica na stadionu kraj Đetinje ulazi u poslednjih deset minuta a nakon nekoliko sjajnih prilika na obe strane mreže i dalje miruju.

Završena je utakmica. Oba kluba imće za čime da žale ali se čini da je rezultat na kraju realan iako je šampiona Srbije imao malo više prilika da dođe do gola.


Ne propustite