JSL - 'Voša' se prenula pred Zvezdu, Sloboda pala u "ponor"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.11.2013.
18:47
Izvor: Sportske.net

Mečevima u Užicu i Novom Sadu stavljena je tačka na subotnji deo programa 14. kola Jelen Superlige. Vojvodina je konačno pobedila i bila efikasna dok je Sloboda poražena pred svojim navijačima od Donjeg Srema što ju je poslalo u zonu ispadanja.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Kompletiran je subotnji deo programa 14. kola Jelen Superlige. U Užicu i Novom Sadu igrane su poslednje dve utakmice na kojima su slavile ekipe iz Vojvodine.

Vojvodina je pred svojim navijačima prekinula seriju od tri meča bez pobede i to pred dva najvažnija susreta u jesenjem delu sezone sa Crvenom zvezdom.

Novosađani su savladali Napredak rezultatom 3:1 (2:1) a pobeda je uveličana rekordom Andrije Kaluđerovića koji je danas postao najbolji strelac u istoriji Jelen Superlige.


Utakmica nije krenula u pravom smeru po Novosađane nakon što je Napredak preko Gavrića došao do prednosti u 11. minutu susreta.

Upravo je Kaluđerović svojim 57. golom u Jelen Superligi nagovestio preokret u 18. minutu čime je zvanično prestigao Lamina Dijaru na čelu liste najboljih strelaca u JSL.

Vranješ je samo tri minuta kasnije doneo prednost "Lalama" sa kojom se otišlo na odmor a u nastavku je Alivodić samo učinio trijumf ubedljivijim, golom u 80. minutu susreta.

Vojvodina nakon današnje pobede ima 24 boda i zauzima petu poziciju na tabeli. Ispred "Voše" nalaze se Jagodina i Radnički Niš sa istim brojem bodova, dok Zvezda i Partizan imaju 5, odnosno 6 bodova više od "Lala".

U poslednjem meču današnjeg programa 14. kola JSL Sloboda je poražena u Užicu rezultatom 1:0 od strane Donjeg Srema.


"Erama" je presudio Đuro u 63. minutu pa je Donji Srem vezao drugu pobedu i pobegao iz opasne zone u kojoj se sada nalaze Sloboda i Rad sa 13, odnosno 10 bodova, s tim što "Građevinari" imaju meč manje od Užičana.

Poslednji susret 14. kola JSL igra se u nedelju na "Banjici" gde Rad dočekuje Voždovac u malom gradskom derbiju.

Ne propustite