JSL - Zvezda za anale, Partizan na srpskom koloseku

Autor: Boris Jovanović
subota 27.10.2012.
08:35
Izvor: Sportske.net

Šampionat se nastavlja za vikend, crno - beli će "Meacu" i Inter zameniti za Pazarce, komšije u Novom Sadu, prvi put protiv Donjeg Srema. Hoće li Kragujevčani podići glavu u Jagodini, može li Voša da prekine crnu seriju?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ono što se znalo i pre početka prvenstva nagovestila je i rana jesen, šampionsku trku trčaće "Večiti" prva dva mesta su rezervisana. Partizan u poslednju trećinu jeseni ulazi sa dva boda više, ali će se derbi prvog dela igrati na "Marakani".

Pre toga "Večiti" imaju plan da pobeđuju kako bi u međusobnom obračunu rešili pitanje jesenjeg prvaka.

Crvena zvezda sutra gostuje u Novom Sadu, tamo gde se rival okliznuo, protiv novajlije Donjeg Srema. Pećinčani najavljuju novi šok, a Jankoviću i njegovim igračima je gostovanje u Subotici opomena.

Što se Partizana tiče, dan kasnije moraće da odvrate pažnju od evropskih misli. Inter je bio evropski iskorak, srpska stvarnost je surovija, rival su Pazarci koji su prošle godine na debiju u Humskoj primili pet golova. Ali, ovaj tim je mnogo jači, pokazuju to i retki porazi od kada je na klupu seo Dragoljub Bekvalac. Ipak, šampion je apsolutni favorit za pobedu.

Rad nakon dva poraza traži prekid mini loše serije protiv Slobode na "Begluku" što neće biti nimalo lako. Kragujevčani su protiv Donjeg Srema konačno pobedili, ali je gostovanje Jagodini teška misija, ekipa Sime Krunića je nemilosrdna kod kuće ove sezone.

Nišlije će na "Karaburmu", OFK Beogradu je pobeda imperativ, Kuljani sa četiri boda iz dva poslednja meča dočekuju zahuktali Spartak. Mali vojvođanski derbi će svakako privući pažnju.

Voša koja pod Vignjevićem ne zna za prvenstvenu pobedu je ponovo domaćin, dočekuju Javor i moraju do bodova kako bi ostali u gornjoj polovini tabele i držali priključak sa timovima koji će se boriti za Evropu.

Na kraju, očajno Smederevo koje još nema pobedu gostuje Borčanima, koji na strani doživljavaju brodolome, ali su dobili čak tri meča kod kuće i nalaze se izvan zone ispadanja.

Subota:

BSK - Smederevo 13:30
OFK Beograd - Radnički Niš
Hajduk - Spartak
Sloboda - Rad
Donji Srem - Crvena zvezda 19:00

Nedelja:

Jagodina - Radnički 13:30
Partizan - Novi Pazar 17:00
Vojvodina - Javor 18:00

Ne propustite