JSL - Zvezdina sreća, Partizanov ceh, Voša promašuje, Jagodina sija...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.11.2012.
09:08
Izvor: Sportske.net

Vodeći tandem slavio, Crvena zvezda uz kontroverzu, Partizan lako sa Smederevcima, ali uz probleme sa povredama. Vojvodina ni Kragujevčanima nije dala gol. U Jagodini za ponos...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pretposlednje jesenje kolo imalo je uvertiru u saopštenjima i sumnjičenjima Slobode i Zvezde, više se pričalo o suđenju nego o igri. Tako je i završilo, crveno - beli su slavili uz preokret, Sloboda konstatovala da su odlučile stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

Navijači su bili bolji od aktera, okupilo ih se desetak hiljada, na kraju je većina bila tužna i kivna. Beograđani su produžili nadu, videćemo u poslednjem kolu jeseni hoće li zimovati na ipak hladnih -5.

Partizan po običaju nije imao problema sa Smederevcima, završilo je pokerom, Vermezović je umesto na klupi meč proveo na VMA, tamo mu se pridružio kapiten Ilić zbog posekotine na glavi i to u slavljeničkom meču, gde su ga domaći navijači pozdravili zbog 600 nastupa u crno - belom dresu.

Uplašeno Smederevo nije pokazalo ništa, nisu imali ni iluzija, čeka ih teška borba za opstanak.

Vojvodina je odigrala bez golova sa slabim Radničkim, kako promašuju nije ni čudo što su jedan od najneefikasnijih timova lige. Rekao bi čovek da imaju loše napadače, međutim kada pogledate tim, nikome nije jasno. To što mi ne razumemo ni po jada, za trenera Vignjevića to je već problem.

Posle 14. kola Jagodina je ponovo treća, izbrisali su skorašnje minuse od Smedereva i Spartaka lakom pobedom nad Borčanima. Meč će pamtiti kao prvi u istoriji pod reflektorima, u našem jadnom fudbalu Jagodinci su zaista osveženje, i kao tim i što je još važnije, kao klub.

Zlatne bodove je posle drame osvojio Hajduk protiv Pećinčana. Kuljani su se pomerili sa dna, ali će verovatno zimovati u zoni ispadanja. Miran zimski san neće imati i Nišlije koje su izgubile u Ivanjici. Što se Javora tiče, igrali su iznad svih očekivanja, a od po rečima "upućenih" sigurnog kandidata za ispadanje stigli su do gornjeg doma. Ako odole u Kragujevcu poslednje kolo, to će biti šlag na tortu.

Dolijao je i Spartaka, u finišu su poklekli protiv "Romantičara". OFK Beograd je u strašnoj seriji, preporod je stigao sa Kizom Milinkovićem. Pre manje od dva meseca bili su pri dnu, sada planiraju da napadnu jedno od mesta u gornjoj polovini tabele.

Probudio se i Rad, posle Kuljana na Banjici su pali Pazarci kojima nije do fudbala. Loša serija ih je bacila u problem i sad već jesen ne izgleda onako uspešno kao pre nekoliko kola. Ipak, ako savladaju Kuljane na jesenjem oproštaju, biće na bezbednoj udaljenosti od davljenika.

U 15. kolu dva derbija. Vojvodina stiže na "Marakanu" gde se gostila prošle jeseni, baš u poslednjoj rundi prvog dela prethodnog šampionata. Partizan će u Suboticu, crno - beli su već jesenji prvaci, ali žele da u najmanju ruku sačuvaju pet bodova prednosti što je kapital za proleće.

Jagodinci će u Novi Sad gde ih čeka Donji Srem, Sloboda stiže u goste očajnom Smederevu, Kragujevčani drhte pred gostovanje rasterećenog Javora. Videćemo komšijski derbi između BSK i OFK Beograda, kako rekosmo Kuljani će jesen zatvoriti u Novom Pazaru...



Ne propustite