Jugoslovenski "El Klasiko" (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.02.2014.
13:01
Izvor: Sportske.net

Poslednji meč 19. kola ABA lige igra se u Zagrebu gde Cibona dočekuje desetkovani Partizan u još jednom košarkaškom klasiku dva najtrofejnija kluba sa ovdašnjih prostora.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Duelom Cibone i Partizana u dvorani "Dražen Petrović" biće spuštena zavesa na 19. kolo regionalne košarkaške lige.

Radi se o košarkaškom klasku našeg regiona u kome će snage odmeriti dva kluba koja u svojim vitrinama zajedno imaju 83 trofeja!

Večerašnji susret ne donosi trofej ali podjenako važan za oba kluba koja se bore za mesto na fajnal-foru regionalnog šampionata koji predstavlja jedini put za plasman u Evroligu.

U prvom ovosezonskom okršaju Partizana i Cibone crno-beli su slavili rezultatom 80:71 a tada je Cibona u Beograd stigla desetkovana povredama ali i neigranjem igrača koji su bili nezadovoljni zbog finansijskih problema u klubu.

Stvari su se od tada potpuno promenile jer Partizan u Zagreb stiže bez povređenih Bertansa, Vestermana, Milosavljevića, Tepića i Bezbradice što su u taboru domaćih i te kako "namirisali" kao šansu da se revanširaju crno-belima.

Klub je odlučio da deo ulaznica za duel sa Partizanom bude podeljen besplatno što pa se očekuje da dvorana "Dražen Petrović" večeras bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Partizan trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa pobedom više od Cibone a Zagrepčani bi preuzeli treće mesto od crno-belih u slučaju da ih dobiju sa 10 poena razlike u "Draženovom domu".

Utakmica je važna i po pitanju nacionalnih koeficijenata koji su i dalje na strani Srbije (10.75 - 10.33).

Duel u Zagrebu igra se od 19 časova.

Ne propustite