Junajted sačuvao ponos!

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.04.2014.
09:36
Izvor: Sportske.net

Možda zvuči čudno, ali "Đavoli" remi posmatraju kao pobedu. Razlog je što su bili prežaljeni pred meč sa Bajernom. Šanse Bavaraca veće, ali ni Junajted nije bio bez nade.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Delovalo je pomalo nadrealno, aplauzi i ovacije fudbalerima Mančester Junajteda koji su se isprsili pred favorizovanim Bajernom i sačuvali "Teatar snova". Na kraju 1:1, rezultat koji više šansi daje aktuelnom prvaku Evrope, ali svejedno, više razloga za zadovoljstvo ima domaćin.

Jer, iskreno, bili su prežaljeni, čak je i većina navijača smatrala da njihov tim nema šta da traži u ovoj utakmici i da će mnogo kvalitetniji Nemci završiti posao u prvih 90 minuta četvrtfinala.

Jasno, na kraju su nekako svi odahnuli, Mojes je dobio verovatno najsnažniji aplauz od kada je na klupi Mančester Junajteda, što jasno, neće značiti ništa, ako u revanšu "Đavoli" ne prevaziđu sebe i naprave ogromno iznenađenje.

Posao će im biti olakšan, Martinez i Švajnštajger su suspendovani, Tijago povređen. Sigurno da Gvardiola ima zamenu za svakoga, ali izostanak tri od četiri igrača sredine terena svakako nije prijatan, ostaje mu Kros kao komandant parade, a ostalo će krpiti.

"Švajni nije zaslužio isključenje, čista nepravda", izustio je Gvardiola nakon meča, pošto je nemački reprezentativac dobio drugi žuti posle starta nad Runijem.

Bajern jeste dominirao, ali je jedan od nemačkih novinara objasnio engleskim kolegama, da te brojke od 80% poseda i 108 Krosovih pasova na poluvremenu ne znače ništa.

"Dali smo nula golova", objasnio je svoju filozofiju.

Bajern uz svu premoć nije baš imao mnogo prilika, De Hea je bio testiran tek u par navrata. Veterani Vidić i Rio su podsetili na najbolje dane, Džons je rasturio Riberija, a Butner nije bio previše impresioniran Robenom, iako ga je zemljak stavljao na muke.

Englezi žale za šansom Velbeka u 40. minutu, nedostajalo mu je iskustvo, a pomalo je bio i pretenciozan kada se našao pred Nojerom. Što se tiče poništenog gola na startu meča, svirana je opasna igra Velbeka.

"U Premijer ligi se sudija ne bi oglasio", tvrde jutros engleski mediji.

Što se Nemaca tiče, oni preferiraju da ishod gledaju kao čašu koja je do pola puna. Igrači su optimisti da će završiti posao u revanšu, suspenzija Martineza nije neki hendikep, tu je Dante, a kako će Gvardiola zameniti Švajnija ostaje da se vidi.

Ono što je sigurno, Pep je pogrešio jer je ostavio Mandžukića na klupi. Sa igračem više u veznom redu dobio je posed, ali je to uglavnom bila jalova inicijativa. Sigurno će Hrvat početi meč u Minhenu, koliko znači videlo se ne samo kod gola, već i u nekoliko drugih situacija u poslednjih pola sata.,

Na kraju, ponos za Junajted, oni su i dalje autsajderi, ali veliki klubovi nikad ne odlaze bez eksplozije. Nisu rekli poslednju reč, mada biće teško dva puta u osam dana se suočiti sa strašnim Bajernom.

Svejedno, za neutralce nova poslastica, sve je otvoreno...

Ne propustite