Juniorke Srbije otputovale na EP

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.08.2012.
15:30
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Mlade košarkašice Srbije otputovale su danas za Mađarsku, u grad Debrecin koji će biti domaćin EP u periodu od 16. do 26. avgusta.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Period napornih priprema završen je pobedama nad vršnjakinjama iz Francuske i izabranice Radenka Varagića spremne su da se bore za plasman u drugu fazu šampionata.

"Kako su prirpeme odmicale podizali smo nivo forme i igrali sve bolje. Posle pet uzastponih poraza na pripremnim utakmicama, ostvarili smo tri vezana trijumfa, od čega poslednja dva protiv selekcije Francuske sigurno jednog od kandidata za medalju na šampionatu u Mađarskoj" rekao je selektor Varagić pred polazak za Mađarsku.

Srbija se na EP za mlade košarkašice nalazi u grupi sa Slovačkom, Velikom Britanijom i Rusijom. Prevashodni cilj je plasman u drugu fazu šampionata.

"Prevashodni zadatak je da prođemo grupu i izborimo plasman u drugu fazu šampionata. Mnogo toga će zavisti od prvog meča sa selekcijom Slovačke. Sa Rusijom smo igrali na turniru u Francuskoj, bili ravnopravni skoro tri četvrtine, iako smo igrali bez nekoliko standardnih igračica. Velika Britanija je nepoznanica. Pratili smo njihove rezultate u prirpemnom periodu gde su uglavnom odmeravale snage sa selekcijama iz „B“ divizije. Svesni smo da neće biti lakih rivala na šampionatu, ali obećavamo veliku borbu, maksimalnu odgovornost, kolektivnu igru, žestoku odrbanu i izgaranje na svakom delu terena" poručio je selektor.

Reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj predstavljaće sledećih 12 košarkašica: Kaja Stanković, Snežana Čolić, Tijana Dijan, Tamara Rajić, Jovana Jakšić, Milica Tošković, Jelena Stanković, Jovana Đorđević, Ivana Brajković, Emeše Vida, Aleksandra Stanaćev i Nataša Kovačević.

Prvi meč na EP naše mlade košarkašice igraju u četvrtak 16. 8. protiv selekcije Slovačke od 18 časova i 15 minuta.

Ne propustite