Juve pred odbranom krune!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 28.04.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Juventus primio prvi gol večeras protiv Sasuola, ali su Tevez, Markisio i Ljorente okrenuli rezultat. Narednog vikenda protiv Atalante pobeda znači i titulu! Ali, pre toga Benfika u četvrtak...

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Prvi put u istoriji, Sasuolo je ugostio Juventus, kiša je pokvarila spektakl, ali je i pored toga stadion "Mapei" bio pun.

Domaćin koji se bori za opstanak je prvi pripretio, Sansone je šutirao, a već nakon desetak minuta radost za domaće navijače. Akcija Simonea Zaze, pobegao je večeras očajnom Ogboni i šutirao u bliži ugao. Lopta je ispod ruke Bufona završila u mreži.

Šok za Juventus koji je imao problema da ugrozi Pegola, probao je Tevez, ali nije pogodio okvir gola. Ipak, Karlitosu ne treba davati drugu šansu, uspeo je posle 35 minuta da se izbori za udarac, ovoga puta ništa nije mogao golman Emilijana, 1:1.

Do kraja prvog dela nova šansa Zaze, on je zadao mnogo muka svom timu, naime na pozajmici je iz Juventusa u ekipi Sasuola.

U nastavku ipak stvari dolaze na svoje mesto, posle majstorske asistencije Pirla, Markisio koji se po običaju ubacio iz drugog plana lako vara Pegola.

Do kraja surova egzekucija šampiona, Lihštajner koji je ušao u igru u drugom delu je centrirao, Ljorente petom, kako "Kralju lavova" priliči otklanja poslednju dilemu.

Juventus je na taj način stigao pred novo krunisanje, imaju osam bodova prednosti, za vikend igraju protiv Atalante kod kuće, ako dobiju taj meč biće prvaci.

Ali, pre toga, čeka ih u četvrtak meč LE protiv Benfike, revanš polufinala u kome će juriti prednost Portugalaca od 2:1 sa "Luša".

Golove iz Sasuola možete videti ovde.

Ne propustite