Juve se prošetao ''Friulijem''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.04.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

''Bjankoneri'' bez ikakvih problema upisali nova tri boda u Seriji A i ponovo su na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu. Raspoloženje gostiju donekle pokvarila povreda Đovinka u finišu meča.

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 33. kola Serije A, Juventus je kao gost savladao Udineze sa 2:0 i tako napravio još jedan veliki korak ka novoj šampionskoj tituli.

Sav posao u ovoj utakmici Juventus je završio u prvih pola sata kada su i postignuta oba pogotka.

Na prvi gol se čekalo do 16. minuta, kada je Sebastijan Đovinko odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u mrežu nemoćnog golmana domaćih - 0:1.

Samo deset minuta kasnije, u gužvi koja se stvorila pred golom Udinezea, najsnalažljiviji je bio Fernando Ljorente, koji iz neposredne blizine postavlja konačnih 0-2.

Posle drugog gola, Juventus je rutinski odrađivao posao, bez mnogo prilika za gol, ne dozvoljavajući istovremeno domaćinu da vrati rezultatsku neizvesnost.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Đovinko posle sjajne akcije gostiju i asistencije Kjelinija, kada je iskosa sa desne strane odlično šutirao, ali je stativa zaustavila taj njegov pokušaj.

U finišu meča Đovinko se povredio, morao je van igre, pa ostaje da se vidi da li omalenog igrača torinskog kluba očekuje pauza.

Dodajmo i da je Juve do večerašnjeg trijumfa došao i bez Teveza, Vidala, Bonućija na terenu, a u redovima domaćih Basta je, standardno, odigrao ceo meč, dok je Željko Brkić bio na klupi za rezerve.

Golove pogledajte OVDE.


Ne propustite