Juve traži novog trenera?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 12.05.2014.
10:07
Izvor: Sportske.net

Antonio Konte na izlaznim vratima, do četvrtka nema treninga, tada će poslednji put razgovarati sa Anjelijem i Marotom. Ipak, sa Apenina stižu vesti da su šanse za dogovor jako male. Konte više nema motiva i ne veruje u uspeh u Evropi. Ko su kandidati za

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Iskreno, sinoć je izgledalo kao oproštaj.

"Hvala ti Dani", vikao je trener Juventusa kada je Osvaldo golom u poslednjim sekundama protiv bivšeg kluba doneo novu pobedu i približio Juventus trocifrenom broju bodova.

Šampion je na pragu rekordne sezone, izgleda da će ona biti poslednja za Kontea.

"Ne znam, u ovom trenutku ništa ne mogu da kažem, razgovaraćemo još jednom. Osvojili smo titulu u Italiji, u ovom trenutku ne možemo da se nadamo Ligi šampiona", rekao je Antonio Konte.

On nema više motiva da dominira u Italiji, a ne veruje da je klub sposoban da obezbedi pojačanja kako bi napao evropsku krunu. Priča se da će stići Sančez, Nani i Lulić, ali za Kontea to nije dovoljno.

Više od ovoga ne može u Italiji, sada četvrta titula nikoga ne bi zadovoljila, navijači se raduju "Skudetu", ali neuspeh u Ligi šampiona i LE boli.

"Ja ne pričam bajke, mi smo dovoljno dobri da stignemo do četvrtfinala Lige šampiona, ili polufinala LE, za više nemamo snage
", skeptik je Konte.

Poruka je jasna, Juventus će, ako ne bude dogovora do kraja nedelje početi potragu za novim trenerom.

Jasno da će svi živi stručnjaci biti povezivani sa najvećim italijanskim klubom.

Anjeli sanja Klopa ili Simeonea, ali to su nerealne mete.

U ovom trenutku je mnogo verovatnije da neko od italijanskih trenera preuzme klupu.

Sinoć je kao prvi kandidat isplivao Vićenco Montela koji nije zadovoljan u Fiorentini jer ne vidi da klub može napred, pa bi poziv Juventusa verovatno prihvatio.

Tu je i Lućano Spaleti koga je Lipi pre deset godina predlagao kao svog naslednika, ali se tada Juventus odlučio za Kapela.

Pomalo neverovatno zvuči da klub razmišlja o Manćiniju ili Alegriju jer bi to kod navijača naišlo na veliki otpor, a današnji "Korijere delo Sport" pominje i Sinišu Mihajlovića, mada su šanse minimalne.

Juventus će svakako, ako realizuju planove u prelaznom roku, i naredne sezone imati daleko najbolji tim u Seriji A. Konteove rekorde biće teško nadmašiti, ali sa druge strane, četvrta titula u nizu biće imperativ.

Evropa?

Teško je reći, sačekajmo da vidimo kakav će biti tim, ali delimo Konteovu skepsu. Ne samo Juventus, bilo koji drugi italijanski tim u ovom trenutku je daleko od vrha Evrope...

Ne propustite