Kad Dijego Košta da gol, Atletiko pobeđuje!

Autor: Boban Filipović
nedelja 20.04.2014.
20:04
Izvor: Sportske.net

Od drugog dela prošle sezone 'Jorgandžije' su dobile svaki meč na kom je novopečeni španski reprezentativac, Brazilac rođenjem, zatresao protivničku mrežu. Od tada se to desilo 33 puta.

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Atletiko Madrid grabi ka svojoj desetoj tituli nacionalnog prvaka, prvoj od 1996. godine koja je osvojena pod vođstvom Radomira Antića.

Te '96 za 'Jorgandžije' je nastupao Dijego Simeone, a popularnog 'Ćola' dele još četiri koraka da uzme titulu i kao trener. Njegovoj četi preostali su dueli sa Valensijom i Levanteom u gostima, sa Malagom na 'Kalderonu' i na kraju okršaj sa aktuelnim šampionom na 'Nou Kampu', koga je nedavno eliminisala u 1/4 finalu Lige šampiona.

Recept za uspeh je da Dijego Košta postigne gol, jer u tom slučaju Atletiko sigurno dobija utakmcu.

Poslednji put to se desilo u petak na 'Kalderonu' portiv Elćea, kada je naturalizovani Španac overio trijumf svoje ekipe sa bele tačke u finišu.

Košta je ove sezone u Primeri odigrao 32 meča i postigao 27 golova, samo jedan manje od prvog strelca Primere Kristijana Ronalda. Doduše, njih dvojica su postigli isto golova iz igre, po 22, CR7 je dao šest sa penala, Dijego Košta jedan manje.

Zanimljivo, Dijego Košta je ove sezone u svim takmičenjima dao ukupno 35 golova čime je nadmašio prošlogodišnji golgeterski učinak Radamela Falkaa (34).

Ne propustite