Kad može Vojvodina, mogu i Zvezda i Partizan u Pećince?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.03.2014.
17:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Iako u sledećem, 20. kolu Superlige Crvena zvezda gostuje ekipi Donjeg Srema, još uvek nije poznato gde će ova utakmica biti odigrana.

fkdonjisrem.com
fkdonjisrem.com

Povezane vesti

Kao što je poznato, ekipa Donjeg Srema svoje mečeve kao domaćin igra na stadionu ''Suvača'', ali sporno je još uvek da li taj objekat ispunjava bezbedonosne uslove za odigravanje mečeva ''visokog rizika''.

Takav je i predstojeći duel sa Crvenom zvezdom u narednom kolu, pa postoji velika verovatnoća da će tim iz Pećinaca morati da se preseli u Novi Sad, na stadion ''Karađorđe''.

Ipak, ta odluka još uvek nije doneta, iako se utakmica igra već u subotu, a komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov zastupa stav da nema razloga za ''selidbu'' ekipe Donjeg Srema i da bi meč trebalo da se odigra u Pećincima.

''Obavljena je inspekcija stadiona i u sredu ćemo imati sastanak s predstavnicima MUP. Želimo da čujemo koji su uslovi narušeni, sve bezbednosne okolnosti biće razmotrene i pokušaćemo da se do subote otklone eventualne nepravilnosti.

Ali, čudno je što se razmišlja o tome da se ne igra u Pećincima, iako je stadion renoviran, a na njemu je ove sezone gostovala Vojvodina, koja takođe ima organizovane navijače i sve je proteklo bez problema. Zato ne vidim razlog da tako ne bude i sada kad dolazi Zvezda, kao i nešto kasnije kad bude gostovao Partizan''
, izjavio je Mirkov, a prenose ''Novosti''.

Podsetimo, u proteklom kolu iz istih razloga Rad nije mogao da dočeka Partizan na Banjici, već je njihov duel organizovan na stadionu Obilića na Vračaru.


Ne propustite